Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, victorie cu Newcastle la penalty-uri în Cupa Ligii Angliei. Se știu 3 echipe din semifinalele competiției

Andrei Nicolae

Actualizat 20/12/2023 la 00:12 GMT+2

Chelsea s-a calificat în penultimul act din Cupa Ligii Angliei, după o victorie nesperată la loviturile de departajare în fața lui Newcastle. Middlesbrough și Fulham au obținut și ele "biletele" pentru penultimul act al EFL Cup.

Chelsea - Newcastle, EFL Cup

Credit imagine: Getty Images

Partida de pe Stamford Bridge a început cu o ocazie imensă a trupei lui Pochettino. Conor Gallagher a trimis superb spre poarta lui Dubravka în minutul 7, însă mingea a nimerit bara transversală.
Acea ocazie a "albaștrilor" s-a răzbunat câteva minute mai târziu, când Callum Wilson a deschis scorul pentru Newcastle, în urma unui carambol dintre fundașii centrali ai lui Chelsea, Thiago Silva și Benoit Badiashile. Cei doi s-au încurcat și i-au permis jucătorului "coțofenelor" să profite și să deblocheze tabela în minutul 16.
Chelsea a revenit în ofensivă după golul primit, însă ocazia lui Sterling din minutul 29 nu a fost convertită în gol. Jucătorii de pe Stamford Bridge au bagat mingea în poartă pe final de repriza, însă reușita lui Armando Broja a fost anulată pe motiv de offside. Astfel, scorul la pauză a fost 1-0 pentru Newcastle.
Citește și:

Newcastle, în semifinalele Cupei Ligii Angliei. Middlesbrough e și ea în penultimul act

În partea a doua a meciului, Chelsea a căutat în continuare golul egalizator. Prima oară, Nicolas Jackson a trimis puțin mingea pe lângă poartă, după care Stering l-a pus la încercare pe Dubravka, fără succes însă. Chelsea a dat lovitura în prelungiri, când Mudryk a marcat golul egalizator în minutul 90+1 și a trimis partida la loviturile de departajare.
La penalty-uri, Chelsea a avut nervii mai tari și a câștigat, după ce Kieran Trippier și Matt Richie au ratat de partea lui Newcastle. Astfel, "coțofenele" au ratat dramatic șansa de a accede în penultimul act.
În celelalte două meciuri care s-au disputat astăzi în sferturi, Middelsbrough s-a impus la scor de neprezentare în fața formației din liga a treia, Port Vale, iar Fulham a trecut de Everton după loviturile de departajare.
Mâine se va juca și ultimul sfert din EFL Cup, cel dintre Liverpool și West Ham, programat de la ora 22:00, pe Anfield.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol