Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino visează la primul trofeu cu Chelsea, dar știe că "Liverpool este favorită în finală"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/02/2024 la 20:49 GMT+2

Mauricio Pochettino, antrenorul lui Chelsea, este la o singură victorie de a câștiga primul trofeu alături de echipa pe care a preluat-o la startul acestui sezon. Tehnicianul argentinian a spus că visează la trofeul Cupei Ligii Angliei, dar recunoaște că Liverpool este favorită în finala de duminică.

Mauricio Pochettino

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Chelsea și Liverpool își vor disputa primul trofeu al sezonului din Anglia, Cupa Ligii Angliei, duminică pe Wembley. Cele două echipe sunt la a patra finală din ultimii patru ani, dintre care două s-au terminat fără gol marcat, iar Liverpool s-a impus de ambele dăți la loviturile de departajare.
De această dată, balanța pare să fie înclinată mai mult ca niciodată în favoarea "cormoranilor", care sunt liderii la zi din Premier League și au o formă de invidiat. De cealaltă parte, sezonul lui Chelsea este unul cel mult mediocru, elevii lui Pochettino clasându-se pe locul 10 în campionat.
"Albaștrii" pot totuși să câștige un prim trofeu de la schimbarea conducerii. Todd Boehly a investit peste 1 miliard de euro în ultimul an și jumătate la Chelsea, iar acesta ar putea fi primul titlu câștigat de echipa de pe Stamford Bridge din ultimele 3 sezoane.
Citește și:

Pochettino, la un pas de primul trofeu cu Chelsea

Argentinianul de pe banca londonezilor spune că o victorie în finala de duminică ar fi un vis, dar este conștient că adversarul este favorit la trofeu: "Liverpool este favorită pentru că ei au experiența meciurilor de acest gen, fiind implicați în multe finale de-a lungul anilor. Pentru mulți dintre jucătorii noștri este probabil prima finală, de aceea zic că sunt favoriți. Klopp este destul de isteț când spune că șansele sunt 50/50", a spus acesta, citat de Daily Mail.
Pochettino ar putea să câștige al patrulea său trofeu din cariera de antrenor, și primul din Anglia: "Înseamnă foarte mult pentru noi, să avem posibilitatea de a juca în finală cu o echipă ca Liverpool. Este un vis pentru noi. Avem posibilitatea să obținem ce ne dorim O să luptăm, echipa este pregătită, este o șansă enormă pentru noi", a adăugat argentinianul.
Mauricio Pochettino este obișnuit cu meciurile de pe Wembley. Acesta a antrenat-o pe Tottenham, când acest stadion era "casă" pentru Spurs, în timp ce propriul lor stadion se afla în construcție.
Chelsea - Liverpool, finala Cupei Ligii Angliei se joacă duminică, 25 februarie, de la ora 17:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo