Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Puștii lui Liverpool câștigă Cupa Ligii Angliei! Van Dijk aduce victoria în minutul 118!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/02/2024 la 19:49 GMT+2

Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei, după prelungiri, cu scorul de 1-0, împotriva lui Chelsea. Meciul de pe Wembley a fost plin de evenimente. Ambele echipe au avut câte un gol anulat din cauza unor poziții de offside. Al doilea gol al lui Van Dijk a fost validat, iar Liverpool a câștigat finala, în ciuda faptului că Jurgen Klopp a fost nevoit să folosească 5 juniori.

Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Luis Diaz a semnat prima ocazie mare a finalei de pe Wembley. Columbianul a recepționat balonul în interiorul careului, dar șutul puternic al acestuia a fost scos de Djordje Petrovic. La cealaltă poartă, Kelleher a avut o intervenție extraordinară la șutul din careul mic al lui Cole Palmer. Portarul irlandez a avut un reflex superb în fața celui mai eficient jucător al lui Chelsea din acest sezon.
Jurgen Klopp a primit o nouă lovitură în minutul 27, când Ryan Gravenberch a fost nevoit să părăsească terenul, în urma unei accidentări cauzate de Moises Caicedo. Ecuadorianul l-a călcat pe mijlocașul lui Liverpool, fără să primească vreun cartonaș, iar olandezul s-a alăturat listei interminabile de indisponibilități ale "cormoranilor".
Chelsea a marcat în minutul 33 al partidei, dar reușita semnată de Raheem Sterling a fost anulată din cauza unui offside milimetric la Nicolas Jackson, cel care i-a pasat englezului. Golul a fost anulat după analiza VAR, poziția senegalezului fiind la limită. Cormoranii au dat replica în minutul 40, prin Cody Gakpo. Atacantul a lovit bara porții lui Petrovic, în urma unei execuții cu capul, după o centrare a lui Andy Robertson din flancul stâng.
Citește și:

Liverpool câștigă Cupa Ligii, după prelungiri

Liverpool a fost mai periculoasă și în startul reprizei secunde prin Harvey Elliott, care a avut o execuție destul de complicată pentru Petrovic. Englezul a finalizat centrarea lui Gakpo cu un voleu la care portarul sârb s-a întins pentru a menține poarta intactă.
La faza imediat următoare, Virgil van Dijk a marcat, dar arbitrul a anulat reușita pentru un offside la Wataru Endo, care l-ar fi scos pe Levi Colwill din fază. Olandezul era în poziție bună, dar Colwill putea să intervină în acea fază, dacă nu ar fi fost blocat de mijlocașul japonez.
Chelsea a egalat situația la capitolul barelor în minutul 76, când Conor Gallagher a finalizat centrarea joasă a lui Cole Palmer. Același Gallagher a mai ratat o ocazie imensă, în minutul 88. Ajuns în situație de singur cu portarul, după pasa lui Palmer, acesta a fost blocat perfect de portarul irlandez al lui Klopp.
Kelleher a făcut uitată absența lui Alisson în prelungiri, când acesa a parat două șuturi ale atacanțiolor lui Chelsea din interiorul careului. În primele minute ale reprizelor de prelungiri, Jayden Danns a fost aproape de a da lovitura la doar al doilea său meci pentru echipa de seniori a lui Liverpool. Fotbalistul de 18 ani a finalizat cu capul, dar execuția a fost scoasă de Petrovic, de sub bară. Petrovic a mai avut o intervenție nemaipomenită la lovitura de cap a lui Elliott, din minutul 116.
În final, Van Dijk a mai marcat o dată, de această dată regulamentar. Căpitanul lui Liverpool s-a înălțat încă o dată peste întreaga defensivă a lui Chelsea cu 2 minute înainte de final, iar ”cormoranii” au câștigat trofeul Cupei Ligii pentru a 10-a oară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo