Dacă pentru Premier League și Championship s-au făcut toate eforturile pentru ca acestea să revină, având în vedere cât de mulți bani sunt la mijloc, Liga Engleză de Fotbal nu își permite ca următoarele divizii să continue, efortul financiar fiind prea mare. Ar trebui alte mii de teste pentru coronavirus și stadioane care să respecte perfect condițiile puse de Guvern. Lucru extrem de greu de făcut și foarte costisitor.
Ca atare, Liga a luat deja decizia de a întrerupe toate ligile inferioare, cu excepția Premier League și Championship, iar formațiile vor avea ocazia să voteze pentru a se determina promovatele și retrogradatele. Nu se ia în calcul ca stagiunea să fie suspendată pur și simplu, fără promovare-retrogradare.
Conform sursei citate, s-au studiat mai multe variante de calcul, pentru că punctajul nu poate fi un criteriu pentru clasamentul final. În League One de exemplu, sunt echipe cu 34 de meciuri disputate, altele au 35 și câteva au deja 36 de partide bifate. În consecință, clasamentul nu reflectă situația reală. Wycombe Wanderers, ocupanta locului 8, de exemplu, are 34 de meciuri, iar un succes în partida restantă (e prima echipă cu atât de puține partide disputate) ar fi putut să o aducă până pe locul 2 în clasament.
Fotbal
Moruțan și Cicâldău, meci excelent pentru Galatasaray, cu Lazio. Concluziile lui Fatih Terim
ACUM 21 MINUTE
Cea mai vehiculată variantă e să se facă o medie de puncte/meci pentru fiecare echipă în parte, atât pentru acasă, cât și pentru deplasare iar rezultatul să se înmulțească cu numărul de etape existente, pentru a se alcătui astfel un clasament final. În aceste condiții, în Championship ar promova Coventry City, Rotherham United și Oxford United. Sunderland, echipă care până nu de mult era o obișnuită a Premier League, va rata astfel promovarea în a doua ligă fotbalistică din Anglia.
O decizie finală va fi luată miercuri, când reprezentanții cluburilor vor susține o videoconferință în care să decidă exact, în baza voturilor, care metodă de calcul pentru încheierea sezonului va fi cea "corectă".

Ultimele trei clasate din Premier League, amenințate

Premier League se va relua aproape sigur, miza financiară fiind de cel puțin 700 de milioane de dolari, cât reprezintă ultima tranșă din drepturile tv.
În ciuda faptului că unele echipe nu vor reluarea, gândindu-se că, dacă se anulează sezonul, nu vor exista retrogradate. Ultimele trei clasate din Premier League au fost avertizate că ar putea fi retrogradate automat dacă vor continua să se opună proiectului "Restart".
Norwich, Aston Villa și Bournemouth sunt în pericol, cluburile care doresc reluarea sezonului urmând să ceară un vot pentru a rezolva problema retrogradării dacă nu există o susținere unanimă pentru Project Restart la întâlnirea de luni. Astfel, amenințarea este că majoritatea cluburilor vor vota pentru a le retrograda direct pe cele trei, conform Daily Mail.
Cele trei cluburi au fost avertizate că cele mai mari șanse pentru a rămâne în Premier League le vor avea dacă vor vota pentru reluarea sezonului și își vor câștiga dreptul pe teren.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Europa League
Moruțan și Cicâldău, meci mare pentru Galata, în victoria cu Lazio! Mitriță, gol pentru PAOK
ACUM O ORĂ
Fotbal
Un fost jucător de la Real Madrid, impresionat de Ronaldo: "Unul dintre cei mai mari din istorie"
ACUM 2 ORE