Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Clipe halucinante în fotbalul din liga a 4-a engleză! Jucătorii au refuzat să joace finalul partidei

Tibi Munteanu

Publicat 20/04/2023 la 17:09 GMT+3

Momente uimitoare marți seară la o partidă din League Two, a 4-a divizie din Anglia, unde ultimele minute de joc la duelul dintre Gillingham FC și Leyton Orient au reprezentat un non-combat total din partea ambelor formații, când tabela arăta 2-0 pentru gazde.

Gillingham FC vs. Leyton Orient întrerupt

Credit imagine: Eurosport

Scene uimitoare pentru fotbalul englez s-au desfășurat marți seară, la partida din liga a 4-a dintre Gillingham FC și Leyton Orient. Formația gazdă conducea cu 2-0 în minutul 80, profitând de o eliminare în primul sfert de oră în tabăra adversă și partida se îndrepta către o înfrângere a liderului din League Two.
Nimic anormal până acum, însă ce avea să urmeze este o situație atipică pentru profesionalismul cu care este privit întreg fotbalul din Anglia.

Final controversat în Gillingham FC - Leyton Orient

Cu 10 minute înainte de final, a apărut o defecțiune la sistemul de nocturnă, iar partida a fost pusă pe pauză pentru câteva momente. A fost suficient timp ca celelalte partide din campionat, jucate de la aceeași oră, să își afle deznodământul final, iar fotbaliștii celor două formații au aflat cum s-au terminat acestea.
Pentru liderul din clasament, Leyton Orient, a fost motiv de sărbătoare, pentru că au aflat că ocupanta locului 4, prima care va necesita să joace la baraj pentru promovare în cel de-al 3-lea eșalon, a obținut doar o remiză, astfel că nu mai are cum din punct de vedere matematic să îi ajungă din urmă, fiind la 14 puncte în spate cu 3 etape rămase de disputat. Cum primele 3 clasate promovează direct în League One, fotbaliștii oaspeților au celebrat fără menajamente pe teren performanța obținută.
Mai mult decât atât, pentru Gillingham FC era de asemenea un motiv de bucurie, pentru că grație scorului de pe tabelă, 2-0 în favoarea ei, echipa era matematic salvată de la retrogradare, astfel că, după ce arbitrul a decis să reia meciul, jucătorii celor două echipe au decis să apeleze la non-combat, fiind conștienți că nu au motiv să riște accidentări sau să mai depună efort pentru ultimele 10 minute de joc plus cele de prelungiri.
Așadar, atât jucătorii de la Gillingham FC, cât și cei de la Leyton Orient au preferat să mimeze fotbalul și să aștepte ultimul fluier al centralului partidei.
După 43 de etape, Gillingham FC ocupă locul 17 din 24, cu 51 de puncte, fiind la 12 distanță de Hartlepool, echipă care se află pe penultimul loc și care retrogradează, iar Leyton Orient e chiar favorită să termine pe prima poziție, în ciuda înfrângerii de acum două zile, pentru că are 84 de puncte după 42 de meciuri, fiind la 7 peste ocupanta locului secund, Northampton și cu un meci mai puțin disputat.
Citește și:

Statistica ultimelor 10 minute e fabuloasă

Cum ultimele minute ale partidei au reprezentat de fapt pase simple între jucătorii celor două formații, statistica meciului e clar că a fost afectată. Mingea a stat mai mult în posesia gazdelor, care au izbutit 160 de pase corecte din totalul de 397 câte au avut în total în meci, iar fotbaliștii lui Leyton Orient au adăugat 11 pase complete la cele 431 înregistrate deja până în acel moment.
Concret, după minutul 80, jucătorii de la Gillingham FC au avut 160 de pase din 163 de încercări, iar adversarii 11 din 14 încercări, iar raportul posesiei de la final a fost tot în favoarea oaspeților, 53% la 47%.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo