Fost căpitan al Ucrainei, cu cele mai multe selecții în echipa națională, Anatoliy Tymoshchuk a devenit persona non grata la Kiev, ca urmare a pasivității sale în cazul războiului declanșat de Rusia.
Antrenor secund al celor de la Zenit, Tymoshchuk nu doar că nu a plecat de la clubul rus, dar nici măcar nu a făcut apel la încetarea războiului, cum era de așteptat. Mulți l-au distrus pentru atitudinea avută, etichetându-l drept un partizan al lui Putin, în timp ce alții au fost de părere că pasivitatea e o consecință a faptului că nu are informații, având în vedere cenzura din Rusia.
Această variantă nu stă în picioare, fostul jucător de la Bayern fiind în permanență legătură cu tatăl său, care i-a spus despre ororile făcute de ruși în patria sa. Tatăl său nu l-a convins să iasă în față și să ceară oprirea războiului, dar i-a oferit o adevărată lecție, potrivit lui Yuriy Virt, antrenorul lui NK Veres Rivne, formație din prima ligă din Ucraina. În ciuda vârstei înaintate, tatăl lui Anatoliy s-a oferit voluntar în armata ucraineană.
Liga Campionilor UEFA
Sadio Mane, mesaj de adio? Ce a spus senegalezul după finala Champions League
ACUM 5 MINUTE
"I-am scris lui Tymoshchuk că în locul lui aș fi procedat altfel. Trebuie să se explice. Locuiește în Sankt Petersburg. Nu știu dacă vede ce se întâmplă în Ucraina. I-am scris că, dacă ar vedea, ar părăsi clubul și țara. Știu că tatăl lui îl ține pe deplin informat. Locuiește în Lutsk și s-a înscris pentru apărare. Cred că știe totul", a declarat Yuriy Virt, potrivit sport.ua.
CITEȘTE ȘI:
CURAJ REMARCABIL PENTRU VERA ZVONAREVA! MESAJ DESTINAT LUI PUTIN, DE LA MIAMI: CUM A APĂRUT PE TEREN

Anatoliy Tymoshchuk, interzis în fotbalul din Ucraina!

Federația Ucraineană de Fotbal l-a sancționat dur pe Anatoliy Tymoshchuk, după atitudinea pro-rusă arătată. Acesta a fost interzis în orice activitate fotbalistică din țara lui natală, sancțiunea fiind valabilă pentru tot restul vieții sale.
Decizia forului ucrainean a fost luată ca urmare a faptului că fostul fotbalist a refuzat să condamne invazia armatei ruse și nici nu a demisionat din funcția pe care o deține din 2017 la clubul din Santk Petersburg.
"De la începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, Tymoshchuk nu numai că nu a făcut nicio declarație publică în această privință, dar nici nu a oprit colaborarea lui cu un club al agresorului. În timp ce un alt fost club al lui, Bayern Munchen, publică declarații și susține acțiuni în sprijinirea Ucrainei, Tymoshchuk continuă să mențină tăcerea", au anunțat oficialii Comisiei de Etică a forului național.
Astfel, potrivit Federației Ucrainene de Fotbal, Tymoshchuk va rămâne fără licența de antrenor valabilă în Ucraina, iar numele său va fi șters din listele de onoare. În plus, oficialii forului au cerut guvernului de la Kiev să îi retragă toate medaliile fostului fotbalist, care a evoluat de-a lungul timpului pentru Șahtior Donețk, Bayern Munchen și Zenit. În tricoul rușilor, fostul mijlocaș a câștigat Cupa UEFA în 2008.
Liga Campionilor UEFA
Andy Robertson critică UEFA după finala Champions League: "Organizarea a fost un dezastru"
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Șeful lui Real Madrid a uitat deja de Mbappe! Ce a spus după victoria din finala Champions League
ACUM O ORĂ