Leeds a reușit un sezon extraordinar, câștigând 26 de meciuri din cele 44 disputate până acum. Formația lui Bielsa a câștigat inclusiv duelul din etapa trecută împotriva lui Barnsley, scor 1-0, acumulând 87 de puncte - un nou record pentru club. Leeds are un avans de 5 puncte față de West Brom, echipă care va mai disputa un singur meci în actualul sezon. Așadar, jucătorii lui Bielsa pot să înceapă petrecerea.

Leeds revine în Premier League, după 16 ani

Fotbal
#VOCE Fierbintele aer al iluziei
ACUM 20 MINUTE
În sezonul curent din Championship, Leeds a înregistrat 26 de victorii, 9 remize și 9 înfrângeri, reușind să marcheze 70 de goluri și încasând 34.
"Am revenit în Premier League!", au scris cei de la Leeds pe contul de Twitter, imediat după fluierul de final al meciului dintre Huddersfield și West Brom.
Ultima oară când Leeds a jucat în prima ligă din Anglia se întâmpla în sezonul 2003/2004. La finalul acelei stagiuni, echipa de pe "Elland Road" încheia pe penultimul loc, la 6 puncte în spatele ultimei poziții care asigura salvarea de la retrogradare.
Leeds va mai juca 2 meciuri în actualul sezon din Championship, din postura de echipă promovată matematic: pe terenul lui Derby (19 iulie) și acasă cu Charlton (22 iulie).
Clasamentul din Championship (TOP 6):
  • 1. Leeds 87p (44 meciuri)
  • 2. West Brom 82p (45 meciuri)
  • 3. Brentford 81p (44 meciuri)
  • 4. Fulham 77p (44 meciuiri)
  • 5. Nottingham 70p (44 meciuri)
  • 6. Cardiff 67p (44 meciuri)
Petrecerea a început în stadion unde jucătorii au desfăpcut șampania. Mii de fanii s-au adunat la Elland Road și au cântat cu jucătorii, de la distanța.
Fotbal
Mesajul emoționant al selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României
ACUM 26 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Primul antrenor care a demisionat, după eliminarea de la Mondial: "Sunt responsabil de acest eșec"
ACUM 32 MINUTE