Revenit în vara trecută la Juventus, Gianluigi Buffon a semnat prelungirea contractului cu echipa antrenată de Maurizio Sarri pentru încă un sezon. La vârsta de 40 de ani, Buffon a plecat de la Juventus după 17 sezoane petrecute la Torino și s-a mutat pe Parc des Princes, semnând un contract pe un an, cu o opțiune de prelungire pentru încă 12 luni, însă nu a rămas în Paris.
Buffon a revenit la prima lui dragoste și a declarat că a fost o decizie ”naturală” pentru el să se întoarcă la Juventus după doar un sezon petrecut la Paris Saint-Germain, din cauza faptului că nu a putut tăia ”cordonul ombilical” pe care îl avea cu Juventus. Acum, la 42 de ani, Buffon este pregătit să continue aventura fascinantă din fotbal și să apere în poarta campioanei Italiei.

Gigi Buffon, de neoprit

Serie A
Revoluție la PSG, Juventus vrea să profite! Gazzetta dello Sport anunță transferul încercat
11/03/2022 LA 10:01
Buffon a declarat că a început să țină cu Juventus de mic, când era Givanni Trapattoni antrenor, fiind îndrăgostit de caracterul electrizant al italianului: ”Nu am spus asta niciodată pentru că nu voiam să par nesincer, dar de la vârsta de 7 ani sunt fan Juventus. M-am îndrăgostit de Giovanni Trapattoni, el mă electriza, dar când a mers la Inter în 1986, am ezitat pentru că dragostea mea pentru el era atât de mare încât apoi am ținut cu Inter. Apoi cu Pescara, Como, Avellino, Campobasso și apoi de la 12 ani, am ținut cu Genoa”, a afirmat Buffon.
În acest sezon, Buffon a jucat şapte meciuri în tricoul "bătrânei doamne" în Serie A, iar în total a ajuns la 647 de prezenţe în liga italiană. Astfel, Buffon este la egalitate cu Paolo Maldini în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe prezenţe în Serie A. În mod normal, Buffon ar urma să îl depăşească pe Maldini chiar în acest sezon. Buffon va fi al doilea portar al echipei, după Wojciech Szczesny, urmând să joace mai multe meciuri în campionat, la fel ca şi sezonul trecut.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828133.jpg
Serie B
La aproape 44 de ani, Gigi Buffon a dezvăluit unde vrea să se transfere, după aventura la Parma
24/12/2021 LA 09:52
Serie A
Buffon, atac "sub centură" la Ronaldo! De ce a fost portughezul mai mult o pacoste pentru Juventus
24/12/2021 LA 08:25