Alessandro Costacurta este considerat unul dintre cei mai mari fundași din istoria fotbalului, jucând toată cariera doar la AC Milan (exceptând primul sezon, când a fost cedat sub formă de împrumut la Monza), club cu care a câștigat de 7 ori titlul și de 5 ori UEFA Champions League.
Costacurta s-a retras din fotbal în 2007, la 41 de ani, marcând în ultima partidă și devenind cel mai bătrân marcator din istoria Serie A, record pe care îl deține în continuare!

Ce a pățit legenda Milanului când a dat de Messi

Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 6 ORE
Pe parcursul carierei începută în 1986 la Milan, Costacurta a avut ocazia să se înfrunte atât cu Leo Messi, cât și cu Diego Armando Maradona, 2 jucători considerați printre cei mai buni din istoria fotbalului.
Într-un interviu pentru Sky Sports, Costacurta a comparat experiența: "Am fost norocos să joc împotriva amândurora, atât contra lui Messi, cât și a lui Diego. Puteam să facem 66 de faulturi asupra lui Maradona până să primim un cartonaș. Cu Leo este diferit, lucrurile sunt altfel acum...
Sunt similari din punct de vedere al geniului și al modului prin care se exprimă pe teren, însă Messi are mai mult geniu. Când am jucat contra lui, Messi avea 16 ani și prima dată am zis că este un copil și mă bucuram să joc contra lui. Dar apoi, după vreo 15 minute, l-am rugat pe Ancelotti să mă schimbe
Leo Messi avea să debuteze un an mai târziu pentru echipa mare a Barcelonei, în La Liga, la 17 ani 3 luni și 22 de zile.
https://i.eurosport.com/2020/05/29/2825297.jpg
Liga Campionilor UEFA
Courtois, pregătit să înscrie din penalty în finala Champions League! "Ei știu ce se poate întâmpla"
ACUM 10 ORE
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
ACUM 10 ORE