Alessandro Costacurta este considerat unul dintre cei mai mari fundași din istoria fotbalului, jucând toată cariera doar la AC Milan (exceptând primul sezon, când a fost cedat sub formă de împrumut la Monza), club cu care a câștigat de 7 ori titlul și de 5 ori UEFA Champions League.
Costacurta s-a retras din fotbal în 2007, la 41 de ani, marcând în ultima partidă și devenind cel mai bătrân marcator din istoria Serie A, record pe care îl deține în continuare!

Ce a pățit legenda Milanului când a dat de Messi

Ligue 1
Singurul fotbalist mai trist decât Messi la PSG: "Nu mai știe să zâmbească!"
ACUM 17 ORE
Pe parcursul carierei începută în 1986 la Milan, Costacurta a avut ocazia să se înfrunte atât cu Leo Messi, cât și cu Diego Armando Maradona, 2 jucători considerați printre cei mai buni din istoria fotbalului.
Într-un interviu pentru Sky Sports, Costacurta a comparat experiența: "Am fost norocos să joc împotriva amândurora, atât contra lui Messi, cât și a lui Diego. Puteam să facem 66 de faulturi asupra lui Maradona până să primim un cartonaș. Cu Leo este diferit, lucrurile sunt altfel acum...
Sunt similari din punct de vedere al geniului și al modului prin care se exprimă pe teren, însă Messi are mai mult geniu. Când am jucat contra lui, Messi avea 16 ani și prima dată am zis că este un copil și mă bucuram să joc contra lui. Dar apoi, după vreo 15 minute, l-am rugat pe Ancelotti să mă schimbe
Leo Messi avea să debuteze un an mai târziu pentru echipa mare a Barcelonei, în La Liga, la 17 ani 3 luni și 22 de zile.
https://i.eurosport.com/2020/05/29/2825297.jpg
Ligue 1
Verdictul medicilor pentru Messi! Când va reveni starul lui PSG pe teren după accidentare
IERI LA 12:26
Liga
Un jucător important de la Real Madrid amenință că pleacă de la club! Ce echipe sunt pe urmele lui
22/09/2021 LA 13:45