Fostul mare atacant avea 75 de ani și a decedat după o lungă suferință. Gerd Muller este un fotbalist de referință pentru istoria lui Bayern Munchen, fiind cel care deține recordul de goluri pentru trupa bavareză.
În total, atacantul a înscris 566 de goluri în 607 de meciuri jucate. Gerd Muller a fost golgheterul campionatului german de 7 ori și a avut prestații remarcabile și la naționala Germaniei, acolo unde a marcat 68 de goluri în doar 62 de selecții.
Supranumit "Bombardierul Națiunii", Gerd Muller a ajuns la Bayern Munchen în anul 1964. Alături de bavarezi, Muller a câștigat trei Cupe ale Campionilor Europeni, o Cupă Intercontinentală și o Cupă a Cupelor. De asemenea, a câștigat alături de naționala Germaniei Campionatul European din 1972 și Campionatul Mondial din 1974, atunci când a marcat golul victoriei în finala de la Munchen împotriva Olandei.
Fotbal
FC Brașov dă lovitura în Ghencea: victorie, 1-0 cu Steaua!
ACUM 14 MINUTE
Gerd Muller a jucat la Bayern până în 1979, după care a mai jucat două sezoane în Statele Unite ale Americii, la Fort Lauderdale Strikers. După ce s-a lăsat de fotbal, acesta a fost pentru o perioadă foarte lungă antrenor al echipelor de juniori ale lui Bayern.

"A fost cel mai mare atacant care a existat vreodată"

Unul dintre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului, Gerd Muller suferea de demență senilă de mai mulți ani. Acesta suferea și de Alzheimer, iar de mai mulți ani devenise dependent de scaunul cu rotile.
Oliver Kahn, despre moartea lui Gerd Muller: "Vestea că Gerd Muller a murit ne întristează pe toți. A fost una dintre cele mai mari legende ale lui Bayern, performanțele sale sunt de neegalat până în ziua de azi și va rămâne întotdeauna o parte din marea istorie a lui Bayern și a fotbalului german. Ca jucător și ca om, Gerd Muller este ca nimeni altul pentru Bayern și pentru dezvoltarea într-unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Gerd va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre".
Președintele Herbert Hainer: "Astăzi este o zi tristă, neagră pentru istoria lui Bayern și pentru fanii săi. Gerd Muller a fost cel mai mare atacant care a existat vreodată, un om bun și un personaj important în lumea fotbalului. Suntem alături de soția sa Uschi și de întreaga sa familie. Bayern nu ar fi fost clubul pe care îl iubim cu toții astăzi fără Gerd Muller. Numele și memoria sa vor dăinui pentru totdeauna".
Fotbal
Courtois și-a pus la zid coechipierii, după înfrângerea cu Maroc: "E frustrant pentru un portar"
ACUM 42 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
De ce "a dispărut" portarul Marocului după intonarea imnului la meciul cu Belgia! Dezvăluirea BBC
ACUM O ORĂ