Kazuyoshi Miura s-a obișnuit deja să fie pe primele pagini ale marilor publicații din lume. Ajuns la 53 de ani, atacantul japonez nu vrea să renunțe la cariera de fotbalist, începută în 1986, la Santos.
Miura, în prezent la Yokohama FC, în prima ligă din Japonia, a semnat un nou contract de profesionist și va intra în cel de-al 36-lea său sezon din carieră.

Kazuyoshi Miura a semnat un nou contract de profesionist, la vârsta de 53 de ani

Cupa Mondială FIFA
Recordul incredibil al lui Mbappe! Nimeni nu a mai reuşit aşa ceva în istoria fotbalului
ACUM 23 MINUTE
Povestea lui Miura este de-a drept impresionantă, presărată cu aventuri în campionatul Braziliei, Italiei și Croației. În 1994, el a devenit primul jucător japonez din istoria Serie A, prima ligă italiană, pe vremea când îmbrăca tricoul celor de la Genoa.
Miura a adunat 89 de selecții la naționala Japoniei, reușind să înscrie 55 de goluri. Cel supranumit "King Kazu" a cucerit Cupa Asiei în 1992, dar a ratat prima participare a țării sale la Cupa Mondială, în 1998.
Deși s-a retras de la prima reprezentativa niponă încă din anul 2000, cariera lui la nivelul echipelor de club a continuat până în ziua de astăzi.

Kazuyoshi Miura, primul jucător japonez din Serie A

Crescut în Japonia, la academiile celor de la Jonai FC și Shizouka Gakusen, Miura a prins un transfer în Brazilia, pe vremea când avea numai 15 ani. Atacantul nipon a ajuns prima oară la CA Juventus, pentru ca în 1986 să fie transferat la Santos.
În campionatul sud-american, "King Kazu" a mai evoluat la Matsubara, Clube de Regatas Brasil, Piracicaba și Coritiba, înaintea să revină în Japonia, la Yomiuri. După 4 sezoane petrecute în țara natală, Miura a bifat transferul carierei, la Genoa, în Serie A.
Japonezul a adunat 21 de apariții la formația italiană, reușind să înscrie un singur gol. După un singur sezon petrecut în Serie A, Miura a revenit în Japonia, la Verdy Kawasaki, pentru ca 4 ani mai târziu să ajungă la Dinamo Zagreb. După numai 6 luni în campionatul Croației, atacantul a revenit în Janponia, la Kyoto Sanga.
"King Kazu" și-a mai trecut în cont o aventură de 4 ani la Vissel Kobe, înainte să ajungă la Yokohama City, în 2005. Miura a evoluat 3 luni sub formă de împrumut la Sydney FC, în Australia, apoi a revenit la formația japoneză pentru care evoluează și în prezent.
https://i.eurosport.com/2020/09/23/2892495.jpg

Kazuyoshi Miura, cel mai în vârstă marcator din fotbalul profesionist

Kazuyoshi Miura avea 38 de ani în momentul în care a semnat cu Yokohama FC. În 2017, el a devenit cel mai în vârstă jucător profesionist care reușește să înscrie un gol, la vârsta de 50 de ani. "King Kazu" a pus umărul la promovarea lui Yokohama FC în prima ligă din Japonia în 2019. Per total, "King Kazu" a marcat 27 de goluri în 293 de apariții, la formația niponă.
Între timp, Miura a împlinit 53 de ani, dar dorința, pasiunea și dragostea lui pentru fotbal au rămas intacte. Japonezul a semnat un nou contract cu Yokohama FC și acum se pregătește pentru cel de-al 36-lea său sezon ca fotbalist profesionist. Miura va avea 54 de ani când va debuta noua stagiune din Japonia.
În sezonul precedent, Miura a bifat numai 6 apariții pentru Yokohama, fără să marcheze vreun gol.
Per total, Kazuyoshi Miura a cucerit 15 trofee de-a lungul carierei sale impresionante. În mod nemaipomenit, "King Kazu" a fost implicat în fotbalul profesionist în 5 decenii diferite.
Cupa Mondială FIFA
Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței! Gol superb în optimile Cupei Mondiale
ACUM 28 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Franța e în sferturile Mondialului după 3-1 cu Polonia! Lewandowski, nicio șansă în fața lui Mbappe
ACUM O ORĂ