Relația dintre Marius Șumudică și conducerea lui Gaziantep s-a răcit iremediabil în ultima perioadă, din cauza situației contractuale a antrenorului român.
"Șumi" își dorea prelungirea contractului pe un salariu mai mare, în timp ce oficialii turci i-au propus diminuarea remunerațiilor cu 10%, din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat bugetul clubului.
Șumudică și președintele Mehmet Buyukeksi au avut un schimb acid de replici după meciul pierdut de Gaziantep împotriva lui Sivasspor, în weekend. Antrenorul român a transmis apoi că își dorește să-și ducă la bun sfârșit contractul scadent în vară, însă oficialii turci au avut alte planuri.
Romanian Liga I
Susținere totală din partea fanilor! Dinamo-U Cluj se va juca cu casa închisă
ACUM UN MINUT
Duminică seară, Gaziantep a anunțat că clubul turc și Marius Șumudică au încheiat colaborarea de comun acord.
"Drumurile noastre s-au despărțit reciproc de Marius Șumudică, care a fost antrenorul lui Gaziantep pentru un sezon și jumătate. Ne exprimăm recunoștința sinceră față de dl. Șumudică și întregul său staff ca urmare a contribuției aduse echipei noastre și le urăm succes în carieră", se arată în comunicatul emis aseară de Gaziantep.

Legendarul Seedorf, principalul favorit să-l succeadă pe Șumudică la Gaziantep

Acum, oficialii lui Gaziantep se grăbesc să aducă pe banca tehnică un înlocuitor pe măsură, care să poată continua munca excelentă prestată de Șumudică. Antrenorul român a lăsat echipa pe locul 4 în campionatul Turciei, la 4 puncte în spatele liderului Beșiktaș.
Potrivit presei din Turcia, principalul favorit să-l succeadă pe Șumudică pe banca lui Gaziantep este legendarul Clarence Seedorf. Fostul mare mijlocaș al lui Real Madrid, AC Milan și Ajax a pregătit ultima oară naționala Camerunului, în perioada 2018-2019. De-a lungul carierei de antrenor, olandezul s-a mai aflat la cârma lui AC Milan (2014), Shenzhen FC (2016) și Deportivo La Coruna (2018).
https://i.eurosport.com/2012/03/29/825509.jpg
Președintele lui Gaziantep are pregătită o listă consistentă de antrenori, în cazul în care turcii nu vor ajunge la o înțelegere cu Seedorf: Bulent Korkmaz, Bulent Uygun, Unal Karaman, Tamer Tuna, Ilhan Palut, Hakan Kutlu, Tolunay Kafkas si Irfan Buz.
Seedorf a scris istorie în cariera de jucător, devenind singurul fotbalist care câștigă trofeul UEFA Champions League cu 3 echipa diferite: Ajax (1995), Real Madrid (1998) și AC Milan (2003, 2007).
Crescut la academia lui Ajax, fostul mijlocaș olandez a mai evoluat la Sampdoria, Inter și Botafogo, înainte să se retragă în 2014. Per total, el a cucerit 20 de trofee. Seedorf a adunat și 87 de selecții la naționala Olandei, reușind să înscrie 11 goluri.
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
ACUM 9 MINUTE
Fotbal
Neymar, spectacol total la "Red Bull Neymar Jr's Five"! Brazilianul, aplaudat la scenă deschisă
ACUM O ORĂ