Transferul unui fotbalist popular nu înseamnă doar că îți îmbunătățești lotul și rezultate strict sportive. În prezent, este vorba și de un aport imens de capital de imagine.
În cazul transferului lui Leo Messi la PSG, contul de Instagram oficial al echipei pur și simplu a explodat. Urmăritorii s-au strâns într-un număr imens încă de la primele zvonuri privind transferul argentinianului și este într-o continuă creștere. În acest moment, numărul celor care urmăresc pagina PSG-ului este mai mult decât dublu.
Înainte de Messi, PSG avea un număr de 19.8 milioane de fani pe Instagram, iar în acest moment are 42,7 milioane. Și crește încontinuu.
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
ACUM UN MINUT
Același lucru se întâmplă și în cazul vânzării tricourilor. La puțin timp după ce Messi a fost prezentat oficial la PSG, s-au pus în vânzare pe site-ul clubului primele tricouri cu numele lui pe spate.
Suporterii fotbalului de pretutindeni nu au stat deloc pe gânduri, iar în doar câteva minute a apărut mesajul "SOLD OUT" pe site. În Marea Britanie, tricourile s-au pus în vânzare la ora 22, ora locală. La aceeași oră, câtva secunde mai târziu, mesajul cu "stoc epuizat" i-a lăsat pe suporteri în așteptare. Pe site-ul oficial, un tricou cu numele lui Messi era listat la 108 euro în prima zi în care Leo a ajuns la Paris, a făcut vizita medicală și a semnat contractul pe 2 sezoane.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199160.png

Cristiano Ronaldo a creat aceeași isterie la Juventus

După transferul lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus, în Serie A, s-a întâmplat același lucru ca și în cazul lui Leo Messi.
Înainte ca Ronaldo să ajungă la Torino, Juventus avea doar 8.1 milioane de fani pe Instagram. Iar în acest moment, numărul a crescut demențial, 50.7M urmăritori au italienii pe Instagram!
În primele 24h după transferul atacantului la Juventus, s-au vândut aproximativ 520.000 de tricouri. Acțiunile la bursă ale torinezilor au explodat de asemenea după sosirea lui Cristiano.
Cristiano Ronaldo are o adevărată armată de urmăritori pe platforma menționată anterior, este de departe cea mai urmărită personalitate. Portughezul are 318M urmăritori, pe locul secund se află Dwayne "The Rock" Johnson cu 256M. Leo Messi este pe 7 cu 241 milioane de fani.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Fotbal
Neymar, spectacol total la "Red Bull Neymar Jr's Five"! Brazilianul, aplaudat la scenă deschisă
ACUM O ORĂ
Fotbal
Modric: "Sper Real să nu facă "un Mbappe" cu mine". Vinicius, despre oferta primită de la PSG
ACUM 2 ORE