La trei ani după ce s-a retras din fotbal, Lucian Sânmărtean a povestit un episod mai puțin cunoscut cu el și Robert Lewandowski. În urmă cu mai mulți ani, atacantul lui Bayern Munchen, cel mai bun fotbalist al anului 2020, l-a descoperit pe Lucian Sânmărtean, pe când acesta din urmă avea 35 de ani. Polonezul a fost instant "vrăjit" de calitățile lui Sânmărtean și a vrut să fie transferat în Bundesliga.
Această discuție a ajuns până la urmă la urechile lui Sânmărtean, care a împărtășit-o de curând public. Întâmplarea a făcut ca actualul atacant al lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, să-l urmărească pe Lucian Sânmărtean într-un meci al României din preliminariile EURO 2016. La acel moment, Lukasz Szukala, fostul coleg al lui Lucian Sânmărtean de la FCSB şi Al Ittihad, se afla în cantonamentul naţionalei Poloniei şi urmărea meciul tricolorilor, în care a jucat şi Lucian Sânmărtean.

Lewandowski, "vrăjit" de talentul lui Lucian Sânmărtean

Fotbal
Henry a jucat lângă Messi, Ronaldinho sau Zidane, dar l-a ales pe altul cel mai valoros coechipier
IERI LA 04:52
Atacantul polonez al lui Bayern Munchen l-a urmărit pe fostul mijlocaş român şi i-a spus lui Szukala că i-ar putea facilita transferul lui Sânmărtean în Bundesliga. Din păcate, entuziasmul discuție s-a stins când Lewandowski a aflat că Sânmărtean are 35 de ani: "La 35 de ani, prin Arabia Saudită, îmi spuneau că eşti foarte bun, că nu te mai poate lua nimeni. O poveste interesantă a fost cu Szukala, colegul meu de la Steaua (n.r. - FCSB).
Era cu Polonia în cantonament şi se uitau la meciul nostru contra Irlandei de Nord, iar marele Lewandowski a întrebat <<Băi, cine e ăsta?>>. Szukala a zis <<E colegul meu de la Steaua (n.r. - FCSB)>>. <<E fantastic. Nu poţi să-l aduci în Germania?>>. <<Eu pot să vorbesc cu el>>. <<Câţi ani are?>>. <<35 de ani>>. <<Am patru echipe la care pot să-l duc. E bun, dar are 35 de ani, nu-l mai ia nimeni>>. Marele Lewandowski!", a declarat Lucian Sânmărtean, pentru Antena Sport.
"Cei din Arabia Saudită, când l-au dat pe Szukala afară, au vrut să mă dea şi pe mine. Că la ei aşa se întâmplă. Dar când a zis marele Lewandowski <<Ce talent>>, mi-au mai făcut doi ani de zile. Deci, îţi dai seama cât de pricepuţi sunt la fotbal. Doar când vine ceva din extern, ei apreciază ce au în curte", a mai spus fostul mijlocaş pentru AS.ro.
Liga Campionilor UEFA
"Nagelsmann e foarte bolnav, dar are în continuare un creier grozav!". Dezvăluirea secundului
IERI LA 06:09
Liga Campionilor UEFA
Bayern, cel mai bun start din istorie în Champions League. Cum arată cotele la câștigarea trofeului
21/10/2021 LA 05:46