Liga a 2-a din România își schimbă regulamentul în mijlocul sezonului din cauza pandemiei de COVID-19, anunță Gazeta Sporturilor. 15 din cele 18 cluburi au votat astăzi pentru o variantă cu play-off și înjumătățirea punctelor.
Astfel, liderul UTA Arad, unul dintre cele 2 cluburi care s-au abținut la vot, își vede avansul în clasament scăzând de la 10 puncte la doar 5 puncte.
Echipele din divizia secundă vor intra în cantonament la finalul acestei săptămâni, după ce România va ieși din starea de urgență. Este vorba doar de cele 6 echipe care vor disputa play-off-ul, celelalte echipe urmând să nu mai joace vreun meci în acest sezon!
Premier League
Transferul pe care Klopp îl regretă, poate, cel mai mult. După aproape 8 ani, a vorbit prima oară
ACUM 26 MINUTE
Se vor disputa 5 etape între echipele din play-off în perioada 4 iulie - 1 august, urmând ca pe 5 august să fie disputat meciul de baraj între locul 3 din play-off-ul divizie secunde și locul 6 din play-out-ul primei divizii.
Iată clasamentul cu care se va intra în play-off:
  • 1. UTA Arad 25 de puncte
  • 2. CS Mioveni 20 de puncte
  • 3. Turris 20 de puncte
  • 4. FC Argeș 19 puncte
  • 5. Petrolul 19 puncte
  • 6. Rapid 19 puncte

UTA Arad, nemulțumită de decizie

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a confirmat schimbarea de regulament din liga secundă.
Sistemul democratic de la nivelul federației e un lucru cu care trebuie toți să ne obișnuim. Pot să vă confirm că avem o concluzie: astăzi s-au prezentat 3 scenarii, cel de-al treilea scenariu a primit cel mai mare număr de voturi: 15 pentru, 2 abțineri și un alt vot pentru un alt scenariu. Astfel că reluarea sezonului competițional la nivelul Ligii a doua se face pe 4 iulie, toate cele 6 echipe care și-au depus dosarul pentru licența de Liga 1, care se află pe primele 6 locuri vor disputa un play-off în 5 meciuri. Echipele de pe primele 3 locuri vor juca 3 meciuri acasă, 2 în deplasare. Se aplică înjumătățirea de puncte. Pentru echipele de pe locurile 7-18 ediția se încheie, nicio echipă nu va retrograda implicit
Votul care a dus la schimbarea de regulament i-a nemulțumit însă pe cei de la UTA Arad, cea care era lider detașat cu 50 de puncte. Acum, distanța față de locul 6, Rapid, a fost redusă substanțial față de cele 13 puncte care erau înainte. Antrenorul celor de la UTA Arad, Laszlo Balint, a criticat dur acest scenariu înainte să fie votat.
Observ cu stupoare cum reprezentanți ai unor cluburi din Liga a doua ies public și susțin varianta reluării ligii secunde printr-un play-off cu înjumătățirea punctelor! Bineînțeles, logica s-a întors cu spatele când a auzit această ipoteză, pentru că, indiferent cât de mult te-ai strădui, nu poți găsi un argument logic să susții această variantă | Laszlo Balint, antrenor UTA Arad
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Omrani, un transfer neinspirat al FCSB-ului?! "Îi ia locul unui alt atacant mai tânăr, mai dotat"
ACUM 35 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Gestul făcut de Xavi la finalul meciului cu Inter, taxat de un jurnalist italian. "E o rușine"
ACUM O ORĂ