Semifinalista de anul trecut, Ajax, a fost eliminată după ce a pierdut cu 1-0 împotriva Valenciei, în ultimul meci din Grupa H. Drept urmare, clubul olandez a căzut pe locul trei și va merge în Europa League, alături de alte nume importante precum Inter sau Benfica.
În celălalt meci al grupei, Chelsea s-a impus cu 2-1 în fața lui Lille pentru a-și asigura calificarea.
Înfrângerea lui Ajax în fața Valenciei, pe Johan Cruyff Arena, a fost a doua din această campanie după ce olandezii au pierdut tot cu 1-0 și cu Chelsea, în octombrie.
Liga Campionilor UEFA
Mane, întrebat ce ar alege între trofeul Champions League și Balonul de Aur. Răspunsul senegalezului
IERI LA 11:08
Împotriva Valenciei, olandezii nu au putut reveni în meci după ce Rodrigo a deschis scorul în minutul 24. Ajax a trimis 17 șuturi spre poartă, însă doar trei au fost pe poartă, la fel ca Valencia.
https://i.eurosport.com/2019/12/10/2734020.jpg

Ajax, poziție fragilă și în Eredivisie

Echipa olandeză trebuie să își recapete concentrarea pentru că o așteaptă un meci greu în campionat, împotriva revelației sezonului, Az Alkmaar, care se află pe locul doi.
Ajax are un avans de trei puncte în fața lui AZ în Eredivisie dar o înfrângere duminică ar aduce echipele la egalitate de puncte, cu o etapă înainte de pauza de iarnă.
Ajax a câștigat inimile multor fani neutri sezonul trecut în parcursul lor către semifinalele UCL, însă după ce i-au pierdut pe Frenkie de Jong și Matthijs de Ligt în vară, lucrurile s-au complicat pentru olandezi.
De Jong, care se află acum la Barcelona, a reacționat și el la aflarea veștii că fosta sa echipă a fost eliminată. Olandezul a jucat în victoria catalanilor de la Inter, 2-1, echipa spaniolă fiind deja calificată. La finalul partidei, el s-a uitat pentru a vedea scorurile celorlalte partide în speranța că Ajax se află printre echipele calificate. Iată reacția sa:
Liga Campionilor UEFA
Dudek a prefațat finala Champions League. Ce anticipează la Liverpool - Real Madrid
IERI LA 08:01
Liga Campionilor UEFA
Fede Valverde, deranjat de ce a spus Mo Salah despre Real Madrid: "Lipsă de respect!"
23/05/2022 LA 09:01