Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Al-Khelaifi, dezlănțuit după remontada istorică împotriva Barcelonei: "Avem cel mai bun antrenor din lume"

Cristian Mihală

Publicat 17/04/2024 la 14:44 GMT+3

Paris Saint-Germain "este o echipă în care toată lumea se luptă pentru ceilalţi şi care poate ajunge departe", a spus, marţi seara, preşedintele clubului francez, Nasser al-Khelaifi, după calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal.

Nassr Al-Khelaïfi y Luis Enrique Martínez (PSG)

Credit imagine: Getty Images

"Este magnific, este un moment istoric, nu este uşor să câştigi aici", a declarat Al-Khelaifi pentru postul Canal+, la doar câteva minute după victoria în faţa Barcelonei.
"Am avut multă încredere înainte acest meci. Avem o echipă care poate merge departe. La PSG toată lumea este împreună, toţi luptă pentru ceilalţi, toată lumea vrea să câştige", a adăugat Nasser Al-Khelaifi, precizând totodată că Luis Enrique este "cel mai bun antrenor din lume".
Noi nu jucăm doar pentru Paris, jucăm pentru Franţa, reprezentăm Franţa şi suntem mândri de asta | Al-Khelaifi

Luis Enrique, uimit de Mbappe. Ce spune de semifinala cu Dortmund

Luis Enrique, a afirmat, marţi, că atacantul Kylian Mbappe, autorul unei duble în meciul cu FC Barcelona (4-1), este un "lider indiscutabil" al parizienilor, la fel ca şi Ousmane Dembele.
"A fost o mare presiune pe Kylian Mbappe, dar el a înscris două goluri, este un lider indiscutabil, la fel ca şi Ousmane Dembele, pe care s-a pus multă presiune. Mbappe a fost liderul, a dat exemplul, iar când reuşeşte să transmită asta, noi suntem cei mai buni", a spus antrenorul.
"A fost un meci dificil cu Barca, în plan personal şi emoţional. Am încercat să-mi controlez emoţiile la maximum, am făcut ce am simţit, ceea ce trebuia să fac în cele două meciuri. Sper că nu va trebui să joc din nou contra Barcelonei. Dar mă simt super fericit, eu cred că echipa a fost în meci. Am fost străluciţi la început de meci, nu meritam să încasăm un gol în primele minute. Dar echipa a continuat să avanseze, atacanţii au făcut un meci formidabil. Toţi au fost la cel mai înalt nivel. Dar eliminarea (lui Araujo, n. red.) a fost importantă, pentru că trebuie să ştii să joci acest tip de meci. Eu cred că rezultatul este corect", a mai spus tehnicianul spaniol.
"Am mai avut o 'remontada' în 2017 pe banca Barcelonei, acum alta, dar ambele sunt la fel de importante pentru mine, iar aceasta este cea prezentă. Sper ca aceasta să aducă ceva pentru club, pentru că prima nu a ajutat la câştigarea Ligii Campionilor. Acum, eu sper că vom merge în finală. Când faci parte din fotbalul profesionist, cea mai bună senzaţie pe care poţi să o ai este atunci când, prin munca ta, faci oameni fericiţi, suporteri", a adăugat Luis Enrique.
Antrenorul lui PSG a vorbit şi despre viitoarea adversară a campioanei Franţei în semifinalele competiţiei.
"Vom juca din nou cu Borussia Dortmund, de data asta în semifinalele Ligii Campionilor (după faza grupelor, victorie pentru PSG cu 2-0 în septembrie; 1-1 în Germania, în decembrie). Ei joacă un fotbal bun, va fi dificil, dar ne vom pregăti pentru victorie", a conchis tehnicianul.
Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara, în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală.
După ce a câştigat pe Parc des Princes cu 3-2, FC Barcelona a plătit preţul faptului că a rămas în zece jucători după o jumătate de oră de joc, în urma eliminării lui Ronald Araujo (29).
PSG s-a impus pe Stadionul Olimpic din Barcelona golurile marcate de Ousmane Dembele (40), Vitinha (54) şi Kylian Mbappe (61 - penalty, 89), iar în semifinale va înfrunta formaţia germană Borussia Dortmund.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo