Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorului lui PSG nu i-a venit să creadă că a pierdut locul 1 în grupă: "E irațional ce trăim în seara asta"

Cristian Mihală

Actualizat 03/11/2022 la 08:22 GMT+2

Lui Christophe Galtier, antrenorul lui PSG, nu i-a venit să creadă că echipa sa a pierdut locul întâi în grupa de Champions League, în dauna portughezilor de la Benfica. Francezii erau convinși că un succes pe terenul lui Juventus va fi suficient pentru calificarea de pe primul loc.

Juan Cuadrado, Soler, Juventus-PSG, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Situație incredibilă în grupa lui PSG și Benfica. Cu o rundă rămasă de disputat, cele două formații aveau același număr de puncte, iar partidele directe nu reprezentau un factor de departajare, pentru că am asistat la două remize, 1-1. În consecință, golaverajul urma să facă diferența, iar la acest capitol campioana Franței stătea mult mai bine. Ca atare, o victorie la Torino ar fi însemnat în majoritatea cazurilor și câștigarea grupei, dar Champions League a arătat încă o dată de ce e o competiție surprinzătoare.
Benfica a avut o a doua repriză fantastică pe terenul lui Maccabi Haifa: după 1-1 la pauză, lusitanii au punctat de 5 ori în partea secundă, două dintre goluri venind în minutele 88 și 90+2. Cu scorul de 6-1, Benfica a egalat-o pe PSG și la golaveraj, astfel că s-a ajuns ca un criteriu la care s-a apelat rar de tot - golurile marcate în deplasare - să facă diferența. În concluzie, "vulturii" au detronat-o in-extremis pe campioana din Hexagon, spre surprinderea antrenorului lui PSG, Christophe Galtier.
"Știam și noi despre această posibilitate. Felicitări lui Benfica care a marcat mai multe goluri în deplasare decât noi. De asemenea, vreau să-mi felicit echipa. Am avut o campanie reușită în grupe: 14 puncte, am marcat multe goluri. Aceasta este Liga Campionilor, o competiție nebună. De multe ori spunem că această întrecere este irațională și trăim în seara asta un exemplu în acest sens. Am învins Juventus de două ori, cred că este prima dată când o echipă franceză câștigă aici", a explicat Galtier, la microfonul Canal+.

Ce o așteaptă pe PSG la tragerea la sorți pentru optimile Champions League

Pentru PSG urmează o tragere la sorți grea, în care probabil doar Porto e un adversar care nu ar trebui să îi pună probleme. În rest, Bayern, City, Real Madrid, Chelsea, Tottenham sau Napoli sunt variante extrem de grele, dar atunci când îți propui să câștigi UCL nu te poți prevala de argumentul ghinionului.
"Va trebui să învingem toți adversarii când vrem să mergem cât mai departe în competiție. Nu, nu am o preferință. Toate sunt echipe grozave și ele își vor dori să ne evite, sunt convins", a mai spus tehnicianul.
Tragerea la sorți a duelurilor din optimile Champions League este programată luni, 7 noiembrie, de la ora 13:00, meciurile din această fază a competiției urmând a se desfășura pe 14/15 și 21/22 februarie, respectiv 7/8 și 14/15 martie.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo