Arbitrul român Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul "negrul acela" la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir. Partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a 6-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt și va fi reluată azi, de la 19.55, cu o altă brigadă.
Aseară, totul a degenerat după 16 minute de joc, iar ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu. În timpul meciului oaspeții au protestat de mai multe ori față de deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, care l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce. Dar centralul nu a știut cine este vinovat și a încercat să afle întrebându-l pe Colțescu, arbitrul de rezervă. Acesta a folosit sintagma "negrul acela" pentru a-l indica pe Pierre Webo, lucru care a dus la un scandal fără precedent.

Scandalul lui Colțescu îl afectează pe Ovidiu Hațegan

Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 7 ORE
Ovidiu Hațegan a căzut victima acestui incident fără a avea vreo vină. Românul scria istorie în Champions Leauge, devenind primul arbitru care conduce de la centru 6 partide din primele 6 etape al prestigioasei competiții. De altfel, borna fusese setată din runda precedentă, acum extinzându-și recordul.
Doar că centralul nu s-a putut bucura de meciul de aseară până la final, din cauza indicentului care l-a avut protagonist pe Colțescu. Contactat de europe1.fr, Hațegan a recunoscut că el și colegii săi regretă incidentul, dar nu poate face mai multe declarații despre un subiect care acum este anchetat de UEFA.
"Nu putem face nicio declarație, trebuie să discutăm cu UEFA mai întâi. În mod normal, v-aș fi răspuns cu mare plăcere, dar nu în această seară. Sigur, ne pare rău, dar vă rog să ne respectați tăcerea și să înțelegeți situația", a spus Hațegan, pentru sursa citată.
Excelentele partide ale lui Hațegan l-au propulsat într-un top select, realizat de Federația Internațională pentru Statistica și Istoria Fotbalului (IFFHS). În ierarhia celor mai buni arbitri din lume, în anul 2020, românul ocupă locul 8, la egalitate cu nume răsunătoare precum Mike Dean, Cunyet Cakir și Clement Turpin.
Cel mai bun arbitru al anului a fost desemnat Daniele Orsato, italianul care a condus de la centru inclusiv finala UEFA Champions League din sezonul precedent, câștigată de Bayern Munchen în fața lui PSG, scor 1-0. Podiumul este completat de Felix Brych și Bjorn Kuipers.
Meciul dintre PSG și Bașakșehir se va relua astăzi, din minutul 14, cu o altă brigadă de arbitri. Danny Makkelie va fi la centru, urmând să fie ajutat de conaţionalul său Mario Diks şi de polonezul Marcin Boniek. Rezervă a fost desemnat tot un polonez, Bartosz Frankowski.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
ACUM 12 ORE
Ligue 1
Un singur jucător a știut dinainte că Mbappe va rămâne la PSG! Pochettino "a dat tot din casă"
ACUM 15 ORE