Formația ucraineană a avut mulți absenți la confruntarea de aseară, dar nici Barcelona nu a deplasat la Kiev mai mulți jucători de top, în frunte cu al doilea golgheter din istoria Champions League, Lionel Messi.

Explicațiile Lui Lucescu după Dinamo Kiev - Barcelona 0-4

Timp de 45 de minute, Dinamo a fost la înălțime, dar formația lui "Il Luce" s-a prăbușit în a doua repriză. Antrenorul român pune diferența de scor pe seama prăbușirii mentale a fotbaliștilor, care au ratat mai multe șanse la 0-0 și care au fost privați de un penalty evident.
Cupa Mondială FIFA
The Times, anunț uriaș: Leo Messi pleacă de la PSG după Cupa Mondială
ACUM 3 ORE
"Jocul poate fi împărțit în două părți. Am avut o primă repriză foarte bună, ne-am opus cu succes adversarilor care sunt de înaltă clasă, cu o tehnică excelentă. Am blocat toate culoarele. De fapt, Barcelona a reușit o singură dată să își creeze o ocazie de gol. În același timp, am avut două șanse bune, dar în ambele cazuri jucătorii s-au încurcat reciproc. Un gol marcat, desigur, ar fi schimbat radical situația de pe teren. Am contraatacat bine în prima repriză, dar graba la finalizare ne-a împiedicat să marcăm.
Am început și repriza a doua foarte bine, dar pierderea mingii la centrul terenului s-a încheiat cu un gol. După aceea, a existat un moment, trebuia să avem penalty la Verbic. Tocmai am urmărit reluarea și cred că se impunea lovitură de la 11 metri.
Apoi, jucătorii Barcelonei, cu o viteză superioară, folosindu-se de tehnica lor, și-au creat șanse. Am avut contraatacuri, dar, ca în prima repriză, nu le-am dus la bun sfârșit. După ce am primit cel de-al doilea gol, după o lovitură de colț, jucătorii noștri au renunțat. Chiar nu mi-a plăcut. Am lăsat zone libere și s-au pierdut o mulțime de dueluri individuale. La un moment dat m-am gândit la costul total al jucătorilor Barcelonei care sunt pe teren. Peste 400 de milioane de euro. Aceștia sunt fotbaliști de înaltă clasă și de înaltă calitate. Și au dovedit-o pe teren.
Acum ne rămâne să luptăm pentru primăvara europeană, pentru a ajunge în playoff-ul Ligii Europa. Cu un astfel de rezultat final, nu se pot găsi prea multe scuze. Dar dacă la scorul de 0-1 s-ar fi acordat penalty sau dacă am fi fructificat unul dintre contraatacurile noastre la scorul la 0-0, atunci situația ar fi fost complet diferită", a spus Lucescu la final.
În weekend, Lucescu a avut 15 absenți în meciul de campionat, cei mai mulți neputând evolua din cauza faptului că au fost depistați pozitiv la testele de COVID-19. Între timp, unii dintre fotbaliști au revenit și chiar au jucat contra Barcelonei, dar perioada grea prin care au trecut și-a pus amprenta asupra prestațiilor lor.
"Aștept cu nerăbdare înapoi și ceilalți fotbaliști ai noștri care au suferit de coronavirus. Unii dintre ei tocmai au reluat antrenamentele de câteva zile și încă nu sunt pregătiți să joace meciuri de acest nivel", a mai spus Lucescu.
Barcelona și Juventus sunt deja calificate în primăvara Champions League, după 4 etape disputate. Dinamo Kiev și Ferencvaros se vor lupta pentru locul 3 în grupă, care duce în primăvara Europa League. Ambele formații au un punct obținut în grupă, în meciul direct de la Budapesta, astfel că returul de la Kiev va stabili ocupanta locului 3.
Cupa Mondială FIFA
Messi și-a liniștit fanii în privința unei posibile accidentări. Ce a spus despre meciul cu Mexic
ACUM 7 ORE
Cupa Mondială FIFA
Uluitor: ce viteză a atins șutul lui Messi din meciul cu Mexic! Reacția presei din Argentina
ACUM 10 ORE