Real Madrid s-a impus în deplasare cu Atalanta, scor 1-0, și a făcut un pas mare către calificarea în sferturile UEFA Champions League. Formația pregătită de Zinedine Zidane a beneficiat de un "cadou" după numai 17 minute scurse la Bergamo.
Freuler, mijlocașul italienilor, l-a faultat la marginea careului pe Ferland Mendy, fundașul Realului. Arbitrul Tobias Stieler n-a stat pe gânduri și a scos direct cartonașul roșu.
Decizia a fost contestată de jucătorii Atalantei, care s-au apărat spunând că Mendy nu se afla într-o situație iminentă de gol în momentul contactului.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21
Jurnaliștii catalani au răbufnit după faza respectivă, spunând că Real Madrid "a fost încă o dată avantajată de arbitri în Champions League". Chiar și cu om în plus, trupa lui Zidane a dat lovitura târziu, tocmai în minutul 86. Același Mendy, care a obținut cartonașul roșu, a marcat un eurogol, cu un șut plasat de la marginea careului, expediat în vinclu.

Atalanta - Real Madrid 0-1. Gasperini a răbufnit la adresa arbitrajului: "Să se apuce de altceva!"

Gian Piero Gasperini a răbufnit la finalul meciului din Champions League, acuzând vehement decizia arbitrului german din minutul 17.
Tehnicianul Atalantei nu s-a putut abține și a lansat "săgeți" către centralul Tobias Stieler:
"E sinucidere pentru fotbal! Trebuie să știm mai multe despre fotbal, nu putem să avem arbitri care nu au jucat vreodată acest sport. Dacă nu îl ințeleg, să se apuce de altceva! Nu trebuie să fii inginer NASA ca să înțelegi!
Ce s-a întâmplat în această seară este cât se poate de clar. Contactul cu Freuler este evident, însă Romero (n.r. - fundașul Atalantei) putea interveni la fel de bine.
Rămânem cu dezamăgirea că nu am putut să jucăm un meci pe care îl așteptam de multă vreme. Ne doream să jucăm împotriva lui Real Madrid, dar totul a fost distrus. E un meci distrus de o decizie exagerată", a declarat Gasperini, la finalul partidei de la Bergamo.

Atalanta - Real Madrid 0-1. Capello: "Arbitrul a distrus meciul!"

La rândul său, renumitul tehnician Fabio Capello consideră că arbitrul german i-a acordat mult prea ușor cartonașul roșu lui Freuler, având în vedere că "nu era ultimul apărător, iar Mendy se ducea către exterior":
"Arbitrul a distrus meciul! Nu era ultimul jucător, iar Mendy oricum se ducea către exterior. A fost un fault de galben. Ar fi fost frumos ca Atalanta să poată juca cu forţe egale un meci atât de important precum cel cu Real", a spus Fabio Capello, citat de Mundo Deportivo.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26