Atalanta a întâlnit-o pe Real Madrid în, probabil, cel mai bun moment posibil. Echipa lui Zinedine Zidane a venit la Bergamo decimată, fără nouă jucători, printre care căpitanul Sergio Ramos, Karim Benzema, Eden Hazard. Drept urmare, Zizou a ales să înceapă partida fără atacant, cu un trio ofensiv format din Asensio, Vinicius, Isco.
Prima repriză a fost controlată de Real Madrid, cu toate că și Atalanta a părut doritoare să profite de o defensivă vulnerabilă a madrilenilor când a avut ocazia. Cu toate acestea, cel mai important moment al primei părți s-a petrecut în minutul 17.
Liga Campionilor UEFA
Mane, întrebat ce ar alege între trofeul Champions League și Balonul de Aur. Răspunsul senegalezului
ACUM 8 ORE
După o acțiune colectivă impresionantă a Realului, cu un ritm amețitor, Ferland Mendy a avansat excelent și a primit mingea avansând spre careul advers. A fost însă faultat chiar în fața careului de Freuler. Preluarea francezului a fost în lateral, dar arbitrul a decis că a fost vorba de o fază iminentă de gol, eliminându-l pe francez în mod controversat.
Acesta a fost al 15-lea cartonaș roșu primit de un adversar al Realului în fazele eliminatorii ale UEFA Champions League. Doar Barcelona a mai reușit această ”performanță”. Meciul a curs ulterior în același ritm, însă Realul nu a reușit să marcheze înainte de pauză, în ciuda omului în plus.
Zidane l-a introdus după pauză pe Mariano Diaz în locul lui Vinicius însă lucrurile au stat din ce în ce mai rău pentru Real. Doar jumătăți de ocazie, o posesie sterilă și o lipsă de imaginație totală.
Jocul deloc strălucitor al Realului părea să împingă meciul spre un egal excelent pentru Atalanta, însă Ferland Mendy a ținut neapărat să își pună din nou amprenta pe deznodământul partidei. Cu doar patru minute înainte de final, fundașul francez a trimis o adevărată ”rachetă” spre poarta italienilor iar mingea s-a oprit doar în vinclu, aducând astfel o victorie esențială pentru echipa lui Zidane.
Liga Campionilor UEFA
Dudek a prefațat finala Champions League. Ce anticipează la Liverpool - Real Madrid
ACUM 11 ORE
Liga Campionilor UEFA
Fede Valverde, deranjat de ce a spus Mo Salah despre Real Madrid: "Lipsă de respect!"
23/05/2022 LA 09:01