În prezent la Flamengo, Filipe Luis, fundașul stânga brazilian, a rememorat cele mai bune momente ale sale sub comanda lui Diego Simeone. Deși admite că tehnicianul argentinian este un om complicat, care se gândește la un singur lucru - victoria -, Atletico Madrid nu ar fi ajuns niciodată să câștige titlul în Spania, Europa League și să joace două finale de Champions League, fără el la timonă.
"Acum ne trimitem mesaje ca prieteni, dar când era antrenorul meu, în momentul în care primeam mesaj de la el totul devenea foarte stresant. Credeți-mă pe cuvânt, nu e ușor să evoluezi sub comanda lui Simeone, nu are inimă. Nu își va spune niciodată: "Bietul jucător, trebuie să am grijă de el pentru a nu fi afectat". Nu, va lua decizii având ca obiectiv doar să câștige. Când a venit la Atletico Madrid, în 2011, echipa era la 4 puncte de retrogradare. A făcut din noi câștigătoarea Europa League în acel sezon. El a transformat clubul în monstrul care e acum. Succesul lui Ateltico are un nume: Diego Simeone", a spus Filipe Luis pentru Sportsmail.

Atletico Madrid - Chelsea, la București. Nimic nu e întâmplător la Simeone

Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
IERI LA 06:42
Pentru Simeone nu contează "CV-ul" unui jucător, ci doar randamentul său și modul în care se face util în slujba echipei. Totul e legat de muncă, iar performanțele atinse de Ateltico nu sunt întâmplătoare sau apanajul unei perioade bune. Succesele sunt rezultatul unei munci riguroase, la care ia parte fiecare jucător din lot.
"Aproximativ 120 de jucători s-au perindat pe la club de când a venit el. Unii au venit ca staruri și nu au jucat, alții au sosit fără pic de încredere și el i-a transformat în staruri. E o performanță incredibilă. Niciodată nu pierde timpul, nu o să îl auzi niciodată că spune: "Ați muncit destul, hai să ne și destinem azi". Totul e despre muncă", a mai spus apărătorul lateral.
În 2014, impresionat de randamentul său, Jose Mourinho a decis să îl transfere pe Filipe Luis la Chelsea. Sub comanda "Specialului" nu s-a impus, evoluând în doar 15 partide în stagiunea 2014-2015. Cu toate că a cucerit titlul cu formația de pe Stamford Bridge, după doar un an fundașul sud-american a revenit la Atletico, Simeone dorindu-l înapoi.
"Eram un fundaș lateral pierdut, în decembrie, când a venit. Până la finalul lui ianuarie, m-a făcut cel mai bun fundaș stânga din lume. Apoi, când eram la Chelsea și nu mă adaptam, m-a sunat: "Vino înapoi, avem nevoie de tine". M-am întors și am început iar să evoluez foarte bine. "Vezi, doar sub comanda mea poți juca atât de bine". A știut mereu să scoată ce e mai bun din mine, cunoaște fiecare centimetru al creierului meu", a concluzionat Filipe Luis.
Duelul Ateltico Madrid - Chelsea de la București e marți, de la ora 22:00, și poate fi urmărit în format LIVE-BLOG pe eurosport.ro.

Atletico Madrid-Chelsea la București

Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
Liga
Simeone, întrebat de ce a dat mâna cu Ancelotti deși pe Klopp îl lăsase cu mâna întinsă în toamnă
10/05/2022 LA 05:35