Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atletico Madrid și Atalanta sau Șahtior se pot califica în optimile UEFA Champions League

Vlad Dumitrescu

Actualizat 11/12/2019 la 23:59 GMT+2

Atalanta joacă în această seară meci decisiv cu Șahtior Donetsk pentru calificarea în optimile UEFA Champions League. Dacă va câștiga însă Dinamo Zagreb cu Man City, croații se califică în optimi. Atletico Madrid are nevoie de o victorie cu Lokomotiv Moscova pentru a trece de grupe.

Christiano Ronaldo of Juventus

Credit imagine: Getty Images

Meciurile din această seară
  • Șahtior - Atalanta 0-3 (Castagne 68', Pasalic 80', Gonsens 90')
  • Dinamo Zagreb - Manchester City 1-4 (Olmo 10' / Jesus 34', 50', 54', Foden 84')
  • Bayern 3-1 Tottenham (Coman 14', Muller 45', Coutinho 65' / Sessegnon 20')
  • Club Brugge 1-3 Real Madrid (Vanaken 55' / Rodrygo 53', Vinicius 64', Modric 90')
  • PSG 5-0 Galatasaray (Icardi 33', Sarabia 35', Neymar 47', Mbappe 63', Cavani 84' pen)
  • Olympiacos 1-0 Steaua Roșie (El Arabi 88' pen)
  • Atletico 2-0 Lokomotiv (Joao Felix 17', Felipe 54')
  • Leverkusen 0-2 Juventus (Cristiano Ronaldo 75', Higuain 90')

Atletico Madrid 2–0 Lokomotiv Moscova, Leverkusen 0-2 Juventus

Min 54. Gol Atletico! Înscrie și Felipe iar Diego Simeone scapă de orice emoție.
Min 17. Gol Atletico! Joao Felix deschide scorul pentru Atletico după ce Trippier a ratat un penalty în minutul 3.
Iată echipele de start la Atletico - Lokomotiv:
  • Atletico: Oblak - Trippier, Felipe, Hermoso, Lodi - Correa, Thomas, Koke, Saul - Joao Felix, Morata
  • Lokomotiv: Kochenkov - Idowu, Kverkvelia, Howedes, Corluka, Rybus - Murilo, Zhemaletdinov, Krychowiak, Miranchuk - Eder
Min 90. Gol Juventus! Înscrie și Higuain
Min 75. Gol Juventus! Cristiano Ronaldo înscrie în Germania și încheie toate calculele din grupă
Iată echipele de start la Leverkusen - Juventus:
  • Leverkusen: Hradecky - L Bender, Dragovic, S Bender, Sinkgraven - Bellarabi, Demirbay, Aranguiz, Diaby - Havertz, Alario
  • Juventus: Buffon - Danilo, Rugani, Demiral, De Sciglio - Cuadrado, Pjanic, Rabiot - Bernardeschi, Higuain, Ronaldo
Clasament în timp real:
  • 1. Juventus 16 puncte
  • 2. Atletico Madrid 10 puncte
  • 3. Bayer Leverkusen 6 puncte
  • 4. Lokomotiv Moscova 3 puncte
Atletico Madrid a câștigat doar unul din ultimele opt meciuri dar Diego Simeone se arată încrezător că echipa sa își poate reveni pentru a se califica în optimile UEFA Champions League. Spaniolii au nevoie de o victorie cu Lokomotiv Moscova pentru a se califica, însă vin după o perioadă foarte slabă. Atletico nu a mai înscris de 300 de minute și a pierdut deja în Champions League cu Juventus și Bayer Leverkusen. Vestea bună pentru Simeone este că Jose Gimenez este din nou disponibil.

Bayern 3–1 Tottenham

FINAL
Min 65. Gol Bayern! Coutinho înscrie cu un șut de la marginea careului
Min 45. Gol Bayern! Muller reacționează primul după un șut al lui Davies în bară
Min 20. Gol Tottenham! Sessegnon deschide scorul cu un șut cu stângul din careu
Min 14. Gol Bayern! Coman deschide scorul cu un șut cu dreptul la colțul lung
Iată echipele de start:
  • Bayern: Neuer - Pavard, Martinez, Boateng, Davies - Thiago, Kimmich, Coutinho - Coman, Gnabry, Perisic
  • Tottenham: Gazzaniga - Walker-Peters, Foyth, Alderweireld, Rose - Dier, Sissoko - Sessegnon, Lo Celso, Eriksen - Moura
Deși la prima vedere este un meci fără miză, este al doilea meci al lui Mourinho pe banca lui Tottenham în Champions League. Chiar dacă a lăsat câteva piese cheie acasă, precum Kane sau Dele Alli, Mourinho își va dori în mod deosebit o victorie la Bayern pentru a răzbuna rezultatul din tur.

Șahtior Donetsk – Atalanta 0-3

Min 94. GOL ATALANTA! După o gafă în apărarea ucrainenilor, italienii profită și fac 3-0 și își asigură calificarea.
Min 80. GOOOOL ATALANTA! Italienii își dublează avantajul și, având în vedere că joacă cu un om în minus, au toate șansele să învingă fără probleme în acest meci.
Min 68. GOL ATALANTA! Italenii au deschis scorul în Ucraina și sunt în acest moment calificați în optimile UEFA Champions League.
Min 37. Intervenție fabuloasă a portarului Atalantei, Gollini! Acesta blochează în ultimul moment, cu vârful degetelor, lovitura de cap a lui Junior Moraes.
Min 30. Atalanta a mai echilibrat jocul iar italienii au avut o lovitură liberă periculoasă de la marginea careului, executată slabă însă de Muriel, care a trimis mingea în tribune.
Min 22. Anunțul golului celor de la Dinamo Zagreb pare să-i fi afectat doar pe italieni - de atunci, Șahtior a pus stăpânire pe joc.
Min 15. Gol anulat pentru Șahtior! Kovalenko a trimis un șut imparabil chair la vinclu, însă Tete a fost în offside în faza premergătoare golului.
Min 5. Atalanta, echipa care are nevoie de victorie astăzi pentru calificare, începe, așa cum era de așteptat, mai tare partida și are prima ocazie importantă. Deocamdată, italienii se află la conducerea jocului.
Echipele de start
Șahtior (4-2-3-1): Pyatov - Dodo, Kryvtsov, Matviienko, Ismaily - Alan Patrick, Stepanenko - Taison, Kovalenko, Tete - Moraes
Atalanta (3-4-2-1): Gollini - Palomino, Djimsiti, Masiello - Castagne, de Roon, Freuler, Gosens, Gomez, Pasalic - Muriel
Șahtior are nevoie în acest meci doar de un egal pentru a se califica, însă sub condiția ca Dinamo Zagreb să piardă cu Manchester City.
Spre deosebire de Atalanta, Șahtior are experiență în această competiție și este o echipă care poate pune probleme, mai ales în meciurile de acasă. Șahtior a remizat în ultimul meci, 1-1, pe Etihad împotriva lui Manchester City. Combinația dintre forța fizică a ucrainenilor și tehnica brazilienilor de la Șahtior va pune probleme italienilor.
Guardiola - Manchester City-Manchester United - Premier League 2019/2020 - Getty Images

Dinamo Zagreb – Manchester City 1-4

Min 84. GOL Manchester City! Înscrie și puștiul Phil Foden.
Min 54. GOL Manchester City! Brazilianul Jesus reușește hat-trick-ul!
Min 50. GOL Manchester City! Jesus reușește dubla după driblinguri prin care a luat pe sus apărarea croată. Șahtior este echipa calificată în optimi alături de Man City la aceste scrouri.
Min 34. GOL Manchester City! Mahrez a centrat, Gabriel Jesus a lovit cu capul iar City a egalat! Momente tensionate însă în Croația. Cei de la Dinamo Zagreb acuză un fault înainte de gol.
Min 30. Dacă Man City nu câștigă astăzi, Guardiola ar ajunge la doar două victorii în ultimele opt partide. Nu e o perioadă bună. Și nu e deloc un moment pentru o cădere, fix în decembrie, o lună esențială în Premier League.
Min 25. Două statistici care spun povestea meciului de până acum. City are 261 de pase, Dinamo Zagreb doar 61. City are 70% posesia, croații 30%. Scorul indică totuși altceva.
Min 17. Claudio Bravo a primit gol la primul șut pe poartă de la Atalanta, Liverpool și acum Dinamo Zagreb. Nu e chiar genul de evoluție care îl va face pe Guardiola să se bazeze pe el.
Min 15. Meciul a fost și este în continuare dominat de Manchester City, însă Dinamo Zagreb a lovit fix când trebuia, grație unei finalizări de excepție.
Min 10. GOL Dinamo Zagreb! Croații deschid scorul printr-un voleu superb al lui Olmo. În acest moment, Dinamo Zagreb este calificată în optimi.
Echipele de start
Man City (4-3-3): Bravo - Mendy, Otamendi, Garcia, Cancelo - Gundogan, Rodri, Foden - D. Silva, Jesus, Mahrez
Dinamo Zagreb (4-3-3): Livakovic - Stojanovic, Ademi, Dilaver, Moubandje - Gojak, Moro, Olmo - Orsic, Petkovic, Kadzior
Croații vor încerca să profite de faptul că City este deja calificată. Dinamo Zagreb se află pe locul trei în grupă, cu cinci puncte din cinci meciuri – cu un punct sub Șahtior. Pentru a se califica, Dinamo are nevoie de o victorie cu City și ca Șahtior să nu învingă pe Atalanta.
De cealaltă parte, meciul nu are miză pentru Guardiola iar antrenorul spaniol cel mai probabil își va roti jucătorii având în vedere perioada aglomerată din campionat care urmează.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol