UPDATE
Oficialii celor de la RB Leipzig au primit răspuns negativ din partea guvernului de la Berlin, privind oferirea unei dispense clubului Liverpool pentru deplasarea în Germania în vederea manșei tur din optimile de finală din Champions League.
"Ordonanța privind protecția împotriva coronavirusului adoptată vineri de guvernul german prevede doar câteva excepții și nu există reglementări speciale pentru sportivii profesioniști. Poliția federală a informat clubul RB Leipzig astăzi că acest caz nu se încadrează la excepții.", se arată într-un comunicat al guvernului de la Berlin.
Premier League
Klopp a găsit soluția ideală dacă îl ratează pe Bellingham! Jucătorul pe care îl vrea pe Anfield
ACUM 3 ORE
Ca atare, cei de la Leipzig vor fi nevoiți să joace în altă țară turul cu Liverpool. După toate informațiile, partida se va disputa la Londra, dar există și varianta, puțin probabilă, ca ambele meciuri să se joace pe Anfield.
Știrea inițială
Primele meciuri din optimile de finală ale Champions League se apropie, dar restrcițiile din unele țări ar putea crea mari probleme. Este cazul celor celor de la Red Bull Leipzig, care urmează să joace manșa tur cu Liverpool pe teren propriu, pe 16 februarie, dar zborurile din Anglia spre Germania sunt interzise momentan.
Decizia guvernului de la Berlin este valabilă până cel puțin pe 17 februarie, deci Liverpool nu se va putea deplasa pentru întâlnirea cu Leipzig. Guvernul german a insistat că va respecta un regim strict în ceea ce privește călătoriile, transmițând cluburilor sportive de elită că nu vor fi scutite.
Luni, oficialii grupării germane au solicitat autorităților o dispensă, dar deocamdată nu au primit un răspuns, astfel că nemții au un plan "B".
Daily Mail scrie că board-ul de la Leipzig i-a în calcul să joace manșa tur cu Liverpool la Londra, efectuându-se deja demersuri în acest sens. Astfel, "cormoranii" ar putea beneficia de un ajutor nesperat, jucând în Anglia ambele partide contra echipei lui Nagelsmann.
Ar mai exista și varianta ca locul de disputare al meciurilor să fie inversat, să se joace turul la Liverpool și returul în Germania, în sparanța că interdicțiile de călătorie se vor relaxa până la data manșei secunde. Sursa citată notează însă că Liverpool nu este dispusă la un asemenea compromis, astfel că nemții sunt constrânși să joace partida de acasă în altă țară.
https://i.eurosport.com/2021/01/30/2981732.jpg

Borussia Monchengladbach-Manchester City s-ar putea juca în Danemarca

Aproximativ în aceeași situație cu Leipzig se află și Borussia Monchengladbach, care urmează să dea piept cu Manchester City în optimile Champions League. Turul este programat în Germania, pe 24 februarie, iar oficialii nemților speră ca guvernul să-și schimbe poziția după data de 17 februarie și astfel cei de la City să nu aibă niciun impediment în a face deplasarea.
Totuși, și cei de la Gladbach au un plan doi, în cazul în care restricțiile de călătorie se vor prelungi. Mai exact, conducătorii germanilor iau în calcul să joace primul meci din dubla cu City la Herning, pe terenul celor de la FC Midtjylland.
Celelalte 2 echipe germane calificate în optimi, Bayern Munchen și Borussia Dortmund, nu se confruntă deocamdată cu aceste probleme, deoarece ele sunt programate să joace în deplasare manșele tur din duelurile cu Lazio, respectiv Sevilla.

Programul optimilor de finală din UEFA Champions League

  • RB Leipzig vs Liverpool (tur-16 februarie, retur-10 martie)
  • Barcelona vs PSG (tur-16 februarie, retur-10 martie)
  • FC Porto vs Juventus (tur-17 februarie, retur-11 martie)
  • Sevilla vs Dortmund (tur-17 februarie, retur-11 martie)
  • Lazio vs Bayern Munchen (tur-23 februarie, retur-17 martie)
  • Atletico Madrid vs Chelsea (tur-23 februarie, retur-17 martie)
  • Monchengladbach vs Manchester City (tur-24 februarie, retur-16 martie)
  • Atalanta vs Real Madrid (tur-24 februarie, retur-16 martie)
Liga Campionilor UEFA
Chelsea a pus ochii pe unul dintre cei mai buni jucători de la AC Milan, înaintea meciului direct
ACUM 5 ORE
Premier League
Gafa uriașă făcută de Liverpool: "Printre cele mai rele decizii din istorie! L-au dat pe un ceai"
ACUM 11 ORE