Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona îşi strigă disperarea, după "nedreptatea" cu Bayern: "Îi puteam distruge, dar i-am iertat"

Cristian Mihală

Publicat 14/09/2022 la 12:03 GMT+3

Jucătorii Barcelonei au fost extrem de frustraţi, după înfrângerea cu Bayern, din Champions League. Catalanii au simţit că le-au fost superiori adversarilor, dar au pierdut din nou în faţa unei echipe care a devenit o adevărată "bestia nera" pentru gruparea de pe Camp Nou.

Bayern de Múnich-Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Dacă în urmă cu 10 luni, în ultima etapă din grupele UCL, Barcelona era învinsă cu 3-0, fără drept de apel, pe Allian Arena, acum lucrurile s-au schimbat. Totuşi, rezultatul a fost similar, formaţia lui Nagelsmann impunându-se şi aseară, 2-0. Spre deosebire de decembrie 2022, când sentimentul cu care echipa a plecat din Bavaria era unul de neputință și resemnare, de data asta a fost vorba de frustrare şi nedreptate.
"Am fost pe cale să-i distrugem, dar i-am iertat", a spus unul dintre jucătorii Barcelonei, în vestiar, după meci, potrivit as.com.
Jucătorii lui Xavi s-au simţit superiori celor lui Bayern şi cred că rezultatul e unul nedrept. Cu toate acestea, sentimentul pozitiv şi speranţa străbăteau dincolo de dezamăgirea rezultatului.
"Pe Camp Nou va fi o altă poveste", sunt convinşi catalanii, care nu au renunţat la visul primului loc într-o grupă din care mai face parte şi Inter.
Joan Laporta şi ceilalţi membri din stafful administrativ al Barcelonei (Rafa Yuste, Mateu Alemany și Jordi Cruyff), au mers la finalul partidei de aseară la vestiar pentru a-i încuraja pe rând pe toți jucătorii, asigurându-i că fanii Barcelonei sunt "foarte mândri" de imaginea lăsată pe Allianz Arena.

Barcelona, mai bună, Bayern a fost echipa mai matură

Una dintre statistici e foarte relevantă pentru a înţelege care a fost raportul de forţe din teren: în prima repriză, în care echipa lui Xavi a fost superioară bavarezilor, Lewandowski&co au terminat cu 10 șuturi spre poartă, potrivit Opta. Catalanii au devenit astfel prima echipă vizitatoare cu atâtea șuturi într-o primă repriză pe Allianz Arena, în Liga Campionilor, de la Fiorentina. În octombrie 2008, gruparea viola a ajuns la 11, dar, în ciuda acestui fapt, toscanii aveau să piardă cu 3-0 meciul din grupele UCL.
Barcelona a terminat meciul cu un raport al ocaziilor de 18-13, eficacitatea lui Bayern fiind cea care a fost decisivă. Oaspeții au avut mai multă posesie și mai multe pase în treimea adversă, a avut mai multă posesie la pauză (52%) și a câștigat acest "duel" și la final (53% - 47%). Cu 473 de pase finalizate din 546 încercate, formația lui Xavi a fost superioară și la capitolul "pase complete" (403 pentru Bayern din 482 încercări).
În urma rezultatului de marți seară, Bayern Munchen a devenit mare favorită la câștigarea grupei, având maximum de puncte după duelurile cu principalele contracandicate. În schimb, Barcelona se pare că va lupta cu Inter pentru calificarea în optimi. Cele două echipe se vor întâlni la Milano în etapa a 3-a, atunci când Bayern va primi vizita outsiderei Viktoria Plzen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo