Cu o echipă decimată de coronavirus, Mircea Lucescu a venit pe Camp Nou fără mari speranțe. Dinamo Kiev a avut fix 13 jucători valabi pentru acest meci din UEFA Champions League, adică fix numărul minim permis de forul european pentru a disputa o partidă.
Cu toate acestea, echipa din Ucraina a surprins prin jocul său, care chiar dacă nu a fost mereu cel mai spectaculos, a reușit să pună mari probleme catalanilor.
Barcelona a deschis scorul încă din primele minute după ce Lionel Messi a fost faultat în careu. Argentinianul a transformat apoi fără probleme penalty-ul și părea că vom avea parte de un adevărat ”galop de sănătate” din partea catalanilor.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21

Barcelona - Dinamo Kiev. Ucrainenii au pus probleme serioase

Cu toate acestea, deși Barcelona a fost, în mod previzibil, echipa care a avut mai mereu posesia, Dinamo Kiev părea că este mereu la un contraatac distanță de a egala. Apărarea Barcelonei nu a avut neapărat cel mai bun meci.
Ucrainenii au avut și un gol anulat la începutul reprizei secunde atunci când mingea a trecut de linia porții după executarea cornerului, însă acest lucru nu i-a descurajat pe elevii lui Lucescu. Au urmat alte două mari ocazii pentru Dinamo iar echipa din Kiev a făcut, cu siguranță, un meci mult mai bun decât s-ar fi așteptat oricine, mai ales având în vedere circumstanțele partide.
Per total, a fost un meci al portarilor, ambele echipe ratând ocazii importante, însă intervențiile lui Ter Stegen și Neshcheret au fost impecabile. Pique a dublat în cele din urmă avantajul catalanilor însă Dinamo Kiev a revenit în meci spre finalul partidei prin reușita lui Tsygankov din minutul 75. Chiar și atunci a reușit Neto o intervenție extraordinară, însă a reușit să respingă mingea doar până la vârful ucrainenilor.
Nu a fost destul însă pentru Dinamo Kiev care nu a mai reușit să marcheze și al doilea gol. În urma victoriei Barcelona și-a asigurat practic calificarea adunând 9 puncte din tot atâtea posibile după primele trei etape. De cealaltă parte, echipa lui Lucescu rămâne cu un singur punct.

Rezultatele serii în Champions League

  • Basaksehir - Manchester United 2-1
  • Zenit - Lazio 1-1
  • Chelsea - Rennes 3-0
  • Brugge - Dortmund 0-3
  • Ferencvaros - Juventus 1-4
  • RB Leipzig - PSG 2-1
  • Sevilla - Krasnodar 3-2
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26