Sebastian Colțescu, al 4-lea oficial al partidei de la Paris de marți seară, a fost acuzat de rasism de către Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, în minutul 14. Fostul atacant camerunez a răbufnit în momentul în care Colțescu l-a descris drept "acel negru", după ce a fost întrebat de centralul Ovidiu Hațegan pe cine trebuie să avertizeze.
De acolo s-a iscat un scandal uriaș, în urma căruia cele două echipe au plecat la vestiare, iar meciul s-a amânat. Partida s-a reluat aseară, cu o altă brigadă de arbitri, iar PSG a câștigat cu 5-1.
Recent, în presă au fost făcute publice momentele petrecute înaintea scandalului care a ajuns în întreaga presă internațională. Încă din minutul 10 al meciului de pe Parc des Princes, membrii staff-ului lui Bașakșehir au fost nervoși și au pus presiune pe brigada de arbitri din România.
Liga Campionilor UEFA
Misterul din spatele imaginii în care Ronaldo "antrenează" United a fost risipit
ACUM O ORĂ
Cel mai vocal a fost antrenorul Okan Buruk. Acesta a început să strige către arbitri, în engleză, fiind nemulțumit de o decizie luată de brigada românească:
"E primul fault, hei! Primul fault? Ce tot cauți? Ce e asta? E baschet? E ca-n baschet, primul fault de echipă. Noi jucăm foarte curat. Aici e Champions League, nu e România! Vii tu în Turcia!", a strigat Buruk, de pe marginea terenului.

Antrenorul lui Bașakșehir aruncă "săgeți" către Colțescu și Hațegan, după scandalul de rasism de la Paris

Aseară, la finalul meciului dintre PSG și Bașakșehir, Okan Buruk, antrenorul turcilor, a oferit o primă reacție cu privire la scandalul de rasism izbucnit marți.
Buruk i-a criticat dur pe arbitrii români delegați la meciul de la Paris. Turcul a aruncat "săgeți" atât către Colțescu, pentru cuvintele adresate lui Webo, cât și spre centralul Hațegan, pentru că "nu a gestionat situația":
"Al patrulea arbitru (n.r. - Sebastian Colțescu) i-a spus un cuvânt inacceptabil lui Pierre Achille Webo. Arbitrul principal (n.r. - Ovidiu Hațegan) ar fi trebuit să gestioneze situaţia, dar nu a fost cazul.
A trebuit să demonstrăm că suntem alături de Webo. Jucătorii s-au unit, Demba Ba, Neymar, Mbappe. Decizia de a opri meciul a fost luată de jucători. Unii nu mai doreau să revină pe teren. Noi suntem o echipă şi trebuia să fim solidari.
UEFA a făcut un lucru bun, oferind posibilitatea să disputăm acest meci a doua zi. Webo a fost trist. Toată echipa l-a susţinut, toţi am fost alături de el. Dar altcineva trebuia să se simtă prost, persoana care a rostit acele cuvinte. El este vinovatul.
Am arătat că suntem împreună. Trebuie să arătăm că putem trăi toţi împreună, iar omenia este cel mai important lucru. Nu există nicio problemă între Turcia şi România. Este vina unei persoane, nu a unei ţări întregi", a spus Okan Buruk, la conferința de presă, citat de Digisport.

Inter, eliminată! Real, calificată! Seara de Champions League în 75 de secunde

Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
16/09/2021 LA 14:30
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58