Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Busquets, întrebat dacă Barcelona poate câștiga Champions League fără Messi. Răspunsul dat + ce zice de duelul cu Bayern

Cristian Mihală

Publicat 13/09/2021 la 17:21 GMT+3

Sergio Busquets visează în continuare să câștige Champions League, chiar dacă Barcelona 2021-2022 pare cea mai slabă formație a catalanilor din ultimii 15-16 ani.

Lionel Messi | FC Barcelona - FC Bayern

Credit imagine: Getty Images

Plecarea lui Messi la PSG a lăsat-o pe Barcelona într-o situație foarte grea. În plus, Laporta a decis să renunțe și la Griezmann, fotbalist care, deși nu dăduse randamentul scontat, putea să facă diferența în meciurile mari. În schimbul francezului, Koeman l-a vrut pe Luuk De Jong, rezervă la Sevilla, astfel că premisele nu sunt favorabile pentru catalani.
Înainte de startul unui nou sezon de Champions League, gruparea de pe Camp Nou e văzută drept outsider, într-o competiție în care există 4 mari favorite: PSG, City, Chelsea și Bayern. Chiar și așa, Sergio Busquets rămâne optimist și visează că echipa blaugrana va aduce în Catalunya o nouă "urecheată"
"Orice se poate întâmpla în fotbal. Chelsea a câștigat Liga Campionilor și nu a fost favorită, anul trecut. Important este nivelul colectiv, știm acum că nu îl mai avem pe Messi, care putea decide meciuri de unul singur. Suntem entuziasmați de acest nou început și, deși suntem conștienți de dificultatea obiectivului, avem multă ambiție și vrem să câștigăm trofeul", a spus închizătorul într-o conferință de presă, înainte de duelul cu Bayern.

Cum a trăit plecarea lui Messi și ce spune de Barcelona - Bayern 2-8

Întrebat cum a privit personal plecarea lui Messi de la echipă, mijlocașul spaniol a recunoscut că i se părea de neconceput Barcelona fără decarul argentinian, dar acum lotul trebuie să substituie, prin puterea grupului, geniul fostului lider.
"A fost un șoc! Pentru tot ceea ce a făcut Leo pentru Barcelona și pentru tot ce a făcut pentru mine, nu am vrut să mă gândesc că se poate ajunge la o plecare a lui. Au fost senzații ciudate, greu de digerat, dar trebuie să încercăm să schimbăm lucrurile noi, cei care am rămas. Suntem la începutul sezonului și va trebui să ne obișnuim să jucăm fără Leo", a mai spus Busquets.
În august anul trecut, Barcelona și adversara de marți din Champions League, se întâlneau pe Da Luz, în Portugalia, în sferturile competiției. A fost o singură manșă, din cauza pandemiei, iar rezultatul a fost unul neverosimil: 8-2 pentru bavarezi.
"În lumea fotbalului câștigi și pierzi. Am câștigat multe trofee și nu mă gândesc la acel meci, nu o să ne cramponăm de el. Clubul intră într-o nouă eră și trebuie să fim psihic puternici pentru a începe să schimbăm lucrurile. Noi nu mai suntem cei de atunci și nici Bayern: are un nou antrenor, care va încerca să joace în felul său. Ceea ce s-a întâmplat atunci a fost greu de acceptat, dar lumea fotbalului este așa. Timpul a trecut și suntem convinși că datele problemei vor sta cu totul altfel de data aceasta", a concluzionat mijlocașul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo