Fără îndoială Manchester City are destinul în propriile mâini și cel mai probabil se va califica – mai este nevoie de un singur punct. Însă felul în care echipa a căzut după pauză ar trebui să îi ridice semne de întrebare lui Pep Guardiola.
Spaniolul a decis să nu riște și după ce Ederson s-a accidentat ușor la pauză, l-a schimbat pentru a-l introduce pe Claudio Bravo. Urmarea? Bravo a primit golul la primul șut pe poartă. Nu avea să fie seara lui City.
Guardiola a făcut cinci schimbări în primul ”11” față de meciul cu Southampton și a decis să îi lase pe bancă pe John Stones și Sergio Aguero. Logica este simplă – urmează un meci crucial cu Liverpool în campionat iar turul de pe Etihad, încheiat 5-1 pentru englezi, nu a indicat neapărat vreun pericol.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
ACUM 16 ORE
https://i.eurosport.com/2019/11/06/2711770.jpg
Deși City a dominat prima repriză, scorul la pauză a fost doar 1-0. Spun ”doar” pentru că fix înainte de sfârșitul primei reprize, Gabriel Jesus a ratat cu o lejeritate extraordinară un penaltycare ar fi putut să schimbe cu totul economia jocului. Brazilianul nu a înscris, Ederson a fost schimbat la pauză, Bravo a intrat și a primit gol la primul șut pe poartă.
De aici încolo Atalanta a preluat controlul iar ritmul rapid al paselor gazdelor i-a destabilizat pe elevii lui Guardiola. Iar în minutul 81 Claudio Bravo s-a gândit că situația nu e destul de complicată așa că ia roșu. Numai că City nu doar că rămăsese în 10 oameni. Nu mai aveau portar! Guardiola l-a trimis pe Walker pe teren.
Și pentru că așa-i în fotbal, după eliminarea lui Bravo, Atalanta s-a cumințit și nu a mai pus probleme. Cu toate acestea, City a cedat total inițiativa după pauză iar acest lucru trebuie să îl îngrijoreze pe Guardiola, mai ales în perspectiva meciului cu Liverpool de duminică de la 18:30, transmis în direct pe Eurosport 1.
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27