Campioana din sezonul trecut de Premier League se află într-o bătălie juridică cu Premier League după ce City a fost suspendată din fotbalul european pentru doi ani în februarie pentru că a încălcat regulile Fair Play-ului Financiar.
Ei au făcut apel la această decizie, care a fost însoțită și de o amendă de 30 de milioane de euro, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) iar un proces de trei zile a avut loc în Elveția prin videoconferință luna trecută.
Atunci TAS a informat că un verdict va fi publicat cel mai probabil în prima jumătate a lunii iulie iar Daily Mail informează că atât UEFA cât și City au fost informate că acea dată va fi 13 iulie.
Liga Campionilor UEFA
Liverpool şi Real Madrid au jucat 3 finale de Cupa/Liga Campionilor,acum sunt faţă în faţă în optimi
07/11/2022 LA 11:35

Investigația UEFA împotriva lui Manchester City

Investigația începută de UEFA în primăvara lui 2019 se axează anume pe faptul că multe din contractele de sponsorizare declarate de către Manchester City au fost supraevaluate sau semnate cu companii terțe, afiliate familiei Mansour, astfel fiind încălcate reglementările FFP. Perioada în care au fost depistate nereguli este 2012 – 2016.
În mai 2014, clubul Manchester City a ajuns la o înțelegere cu UEFA, ca urmare a unei investigații similare. Clubul a fost obligat să plătească suma de 60 milioane euro (redusă eventual la 20 milioane) și să modifice numărul jucătorilor declarați pe lista Champions League de la 25 la 21. Atunci se părea că aceasta este ultima sancțiune care va fi impusă clubului englez de UEFA.
În toamna anului 2018, ziarul german Der Spiegel publică o serie amplă de articole, bazate pe informațiile și documentele obținute de Football Leaks, în care sunt specificate multiple scheme frauduloase folosite de Manchester City.
Clubul ar fi falsificat contractul de sponsorizare cu Etihad, aceștia plătind doar 10 milioane de euro din totalul de 70, restul sumei fiind acoperit de compania Abu Dhabi United Group, firmă care aparține Șeicului Mansour.
Drepturile de publicitate a jucătorilor ar fi fost transferate de club unor companii offshore care au legătură cu persoane apropiate conducerii lui Manchester City, așa numitul “Project Longbow”.
Clubul ar fi plătit doar o parte din salariile mai multor jucători și a lui Roberto Mancini prin intermediul contractelor semnate de aceștia cu companii terțe.
Aceste informații au dus la autosesizarea UEFA și începutul investigației împotriva lui Manchester City, rezultată cu suspendarea din Champions League. Nu este sigur câte din documentele prezentate de Football Leaks pot fi folosite in această investigație, ele fiind obținute prin metode ilegale și de aceea nu au valoare juridică.
https://i.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, record istoric în UCL, umbrit de ratarea incredibilă a locului 1 în grupă
03/11/2022 LA 07:13
Liga Campionilor UEFA
Antrenorului lui PSG nu i-a venit să creadă că a pierdut locul 1 în grupă: "E irațional ce trăim"
03/11/2022 LA 06:21