La finalul partidei City - Dortmund 2-1, din manșa tur a sferturilor Champions League, Șovre a fost surprins într-o fotografie, pe culoarul ce duce la vestiar, cerându-i semnătura lui Haaland. Imediat, mulți s-au grăbit să îl stigmatizeze, considerând total nepotrivită cerința tușierului. Doar că nu s-a știut faptul că Șovre ajută de mai bine de 5 ani un centru destinat celor cu forme severe de autism, iar demersul arbitrului viza o cauză nobilă.
SOS Autism Bihor se susține exclusiv din donații și strângeri de fonduri, o altă metodă prin care banii ajung la cei cu probleme fiind legată de scoaterea la licitații a unor opere de valoare. Printre acestea se numără și semnături ale unor personalități, exact motivul din spatele demersului asistentului. Șovre a vrut să aibă semnăturile lui Haaland, cel mai în vogă fotbalist din lume și lui Guardiola, pentru a ajuta centrul de autism din Bihor. Din păcate, nu a ajuns la tehnicianul catalan (care de altfel l-a și criticat pentru ce s-a întâmplat cu starul lui Dortmund), însă s-a mulțumit cu autograful norvegianului, care acum va fi scos la licitație pentru a-i ajuta pe cei bolnavi de autism.

Jurnaliștii L'Equipe, impresionați de gestul lui Șovre

Fotbal
Premier League este campionatul cu cele mai multe accidentări în sezonul trecut
ACUM 9 ORE
Deși inițial a fost criticat de multe ziare din Vest, Șovre e acum felicitat pentru inițiativa sa. Printre cei care apreciază demersul lui Șovre este și celebrul cotidian francez, L'Equipe.
"Octavian Sovre, arbitrul asistent de la Manchester City - Borussia Dortmund, a încălcat protocolul cerându-i lui Erling Haaland, atacantul echipei germane, să semneze un cartonaș galben și un cartonaș roșu la sfârșitul meciului. Dar acest gest a fost făcut pentru o cauză bună. Cartonașele vor fi scoase la licitație pe Facebook pentru a ajuta treizeci de tineri cu autism din centrul orașului Oradea, situat în România, la granița cu Ungaria", notează prestigiosul cotidian din Hexagon, jurnaliștii salutând inițiativa lui Șovre.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
25/09/2022 LA 05:15