Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cei mai slabi fotbaliști care au câștigat trofeul UEFA Champions Legue. Topul creat de englezi

Cosmin Cioboata

Publicat 29/03/2020 la 19:56 GMT+3

Trofeul UEFA Champions League este, fără doar și poate, cel mai frumos vis pe care un fotbalist îl poate avea la nivelul echipei de club.

Champions League trophy

Credit imagine: AFP

De-a lungul timpului, mult râvnitul trofeu s-a aflat în brațele multor jucători. Unii dintre ei au rămas în istoria fotbalului, în timp ce alții au dispărut complet din peisaj.
Jurnaliștii englezi de la Mirror au creat un top inedit, cu 6 jucători care au câștigat trofeul Champions League, deși se aflau la un nivel mult mai slab decât cel al unor legende ale fotbalului. Gianluigi Buffon, Roberto Baggio și Ruud van Nistelrooy sunt doar trei dintre cei care au avut o carieră fantastică, dar n-au reușit să cucerească cel mai prestigios trofeu inter-cluburi.
Iată cum arată top-ul creat de britanici, în ordine aleatorie:

Ryan Bertrand (Chelsea)

Adus de Roberto Di Matteo pe Stamford Bridge, Bertrand nu mai jucase în Champions League până să îmbrace tricoul lui Chelsea. Acesta a fost mai mult împrumutat și a bifat foarte puține apariții pentru londonezi, însă una dintre ele a fost chiar în finala cu Bayern Munchen, din 2012.
Englezul a evoluat pe postul de mijlocaș stânga și a fost înlocuit în repriza secundă de Florent Malouda. Bertrand a mai jucat în numai 3 meciuri din Champions League pentru Chelsea, înainte să fie vândut la Southampton, în 2015.
Ryan Bertrand was guilty of conceding the penalty for Chelsea

Jose Bosingwa (Chelsea)

Un alt fotbalist de la Chelsea care a ridicat trofeul Champions League deasupra capului în acea finală de la Munchen este Jose Bosingwa. A fost al doilea său succes din competiția europeană, după cel reușit cu FC Porto în 2004, când pe banca echipei se afla Jose Mourinho.
Chiar dacă nu avea calități extraordinare de apărător, Bosingwa se putea lăuda cu o viteză fantastică. După 4 ani petrecuți pe Stamford Bridge, Bosingwa a plecat liber de contract la QPR, echipă altături de care a retrogradat încă din primul sezon.
QPR are interested in signing Jose Bosingwa from Chelsea

Jeremy Mathieu (Barcelona)

Cu un singur trofeu câștigat până să ajungă pe Camp Nou - Cupa Ligii Franței - Mathieu a fost introdus în locul lui Rakitic, în ultimele minute ale finalei Champions League din 2015, contra lui Juventus. Fundașul francez nu a contribuit aproape deloc în acel meci, catalanii conducând deja cu 2-1 pe tabelă când acesta și-a făcut apariția pe teren.
Neymar a stabilit scorul final (3-1) în minutul 90+7, iar Mathieu a câștigat primul său trofeu european. Au mai urmat apoi Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor, tot alături de Barca. Fundașul nu a reușit să se impună ca titular în fața unei concurențe acerbe venite din partea lui Pique și Mascherano, acesta fiind nevoit să se obișnuiască cu meciurile privite de pe bancă.
După 3 sezoane pe Camp Nou, contractul lui Mathieu a expirat și a ajuns la Sporting Lisabona.
Drei Wochen Pause für Jeremy Mathieu vom FC Barcelona

Kiko Casilla (Real Madrid)

În prezent la Leeds, Kiko Casilla se poate lăuda cu 3 trofee Champions League câștigate de-a lungul timpului. Cu toate acestea, goalkeeper-ul spaniol n-a fost pe teren în niciuna dintre finalele jucate de Real Madrid. S-a întâmplat în perioada fantastică 2016-2018, în care "galacticii" lui Zidane au obținut trofeul în 3 sezoane consecutive.
După 4 ani pe Bernabeu în care a fost rezerva ideală, Casilla a plecat la Leeds, liber de contract.
Kiko Casilla, del Real Madrid, en el partido ante el Tottenham

Jese Rodriguez (Real Madrid)

Tot de finala din 2016 câștigată de Real Madrid se leagă și numele lui Jese Rodriguez. Aflat pe bancă alături de conaționalul său Kiko Casilla, atacantul nu a fost folosit vreun minut de Zidane. Era și greu de făcut o asemenea schimbare, ținând cont de "trio-ul" ofensiv extraordinar al Realului, format din Cristiano Ronaldo, Karim Benzema și Gareth Bale.
Real a câștigat la loviturile de departajare finala de pe San Siro, în fața rivalei Atletico Madrid, iar Jese s-a bucurat de medalia primită la final și s-a pozat alături de prestigiosul trofeu.
Real Madrid's Jese Rodriguez celebrates after scoring a goal against Eibar

Alberto Moreno (Liverpool)

Alberto Moreno a ieșit complet din calculele lui Jurgen Klopp pentru primul "11", odată cu transferul lui Andy Robertson. Fundașul spaniol a prins tot mai greu postul de titular, iar în final a ajuns să dispară de pe foaia de joc. Moreno a bifat 5 apariții în stagiunea precedentă, jucând numai 8 minute în Champions League.
Chiar dacă n-a pășit pe gazonul de pe Wanda Metroplitano din finala cu Tottenham, câștigată de Liverpool, Moreno le va putea spune generațiilor următoare că în vitrina lui se află medalia de campion din Champions League. La câteva zile după seara magică de la Madrid, spaniolul a plecat la Villareal, fără ca "Submarinul galben" să plătească vreun ban.
Alberto Moreno's errors were costly for Liverpool in their 3-3 draw with Sevilla.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo