În zilele noastre, deciziile eronate ale arbitrilor sunt taxate în special în mediul online, pe rețelele de socializare. De-a lungul timpului, mulți oficiali au primit mesaje amenințătoare din cauza unor decizii care i-au nemulțumit pe unii suporteri.
Cel mai recent caz este cel al lui Mike Dean, care s-a aflat în centrul atenției în ultimele 2 etape din Premier League. Mai întâi când l-a eliminat pe Bednarek, în Manchester United - Southampton 9-0, apoi când i-a acordat cartonaș roșu lui Soucek, în meciul dintre Fulham și West Ham, scor 0-0.
În ambele cazuri, echipele au făcut apel la Federația Engleză, iar avertismentele arătate de Dean au fost anulate. În urma celor două decizii greșite, arbitrul din Premier League a primit amenințări cu moartea, motiv pentru care a hotărât să facă pauză în etapa următoare din campionatul Angliei, pentru ca spiritele să se liniștească.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21

Mark Clattenburg: "Pentru arbitri, abuzul devine o rutină". Ce a spus despre amenințările primite

În orice caz, Mike Dean nu este primul arbitru care se lovește de mesaje tulburătoare după o greșeală comisă în timpul unui meci. Mark Clattenburg a dezvăluit că "s-a obișnuit să primească scrisori de amenințare":
"Ca arbitru, abuzul devine o rutină. Deja m-am obișnuit cu scrisorile primite acasă. Sunt intitulate cu 'Mark Clattenburg, Gosforth (n.r. - adresa)'. Iar poștașul crede că îmi face o favoare când mi le livrează.
Evident, vorbesc despre scrisori urâte și amenințări pentru mine, soția și copiii mei. Le-am raportat la poliție, dar nu a fost găsit vreun suspect, ținând cont că au fost trimise în mod anonim", a povestit Mark Clattenburg, pentru Daily Mail.

Michael Oliver, forțat să-și mute familia din casă după meciul Real Madrid - Juventus 1-3, din 2018

În același timp, Clattenburg a dezvăluit o situație tensionată trăită de colegul său, Michael Oliver, la rândul său obișnuit cu meciurile din Premier League și Champions League.
Oliver a primit numeroase amenințări în 2018, după meciul dintre Real Madrid și Juventus, pe care l-a condus la centru. În prelungirile duelului din sferturile Champions League, la scorul de 3-0 pentru Juve (3-3, la general), Oliver a dictat un penalty pentru Real, în urma unui contact între Benatia și Vazquez, în careul italienilor.
https://i.eurosport.com/2018/04/11/2311781.jpg
Gianluigi Buffon a protestat vehement, iar Oliver l-a eliminat. Apoi, Cristiano Ronaldo a transformat lovitura de la 11 metri, iar Real s-a calificat dramatic în semifinalele competiției.
Ca urmare a deciziei de a acorda penalty, Oliver a fost "bombardat" cu mesaje amenințătoare pe rețelele sociale. În final, arbitrul englez a hotărât să-și mute temporar familia din casă, pentru a evita vreun eveniment tragic:
"Din păcate, în social media se depășește orice limită. Michael Oliver a fost forțat să-și mute familia din casă după meciul dintre Juventus și Real Madrid, în 2018", a mai spus Clattenburg.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26