Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj în grupele UEFA Champions League: greu, dar nu imposibil, conform bookmakerilor

Nicu Savin

Publicat 03/08/2021 la 16:06 GMT+3

CFR Cluj este singura echipă din România rămasă în acest sezon al competițiilor europene, iar în seara asta va da piept din nou cu Young Boys în meciul tur al rundei preliminare a 3-a a UEFA Champions League. Elvețienii sunt favoriți conform bookmakerilor Betfair, care au analizat care este cea mai probabilă destinație pentru toamna europeană a clujenilor.

CFR Cluj, Marius Șumudică

Credit imagine: facebook

Meciul cu Young Boys Berna are o semnificație mai mare decât miza competitivă pentru CFR Cluj. Sezonul trecut, în grupele Europa League, Young Boys a eliminat-o pe CFR chiar în ultimul meci, înscriind de două ori în prelungirile unui meci tensionat pentru a merge în primăvara europeană în detrimentul echipei române.
Și astăzi, ca și atunci, clubul din Elveția pornește ca favorit în „dubla” cu CFR. Conform bookmakerilor Betfair, clujenii au o cotă de calificare de 3.2 (28.9% șanse), mult mai mare decât a lui Young Boys (1.30 sau 71.1% șanse). Meciul din Gruia din această seară ar trebui să fie unul echilibrat, dar tot cu elvețienii favoriți la victorie (cotă 2.20, față de 3.5 pentru victoria CFR Cluj și 3.1 pentru egal). Șansele celor două echipe sunt foarte similare cu cele de sezonul trecut. Atunci, în meciul de la Cluj din Grupa A, CFR a pornit cu cota 3.1, în timp ce Young Boys era cotată la 2.37, iar egalul la 3.25. CFR a câștigat un punct atunci, scor 1-1.
Șanse de calificare în Playoff-ul UEFA Champions League:
  • Young Boys – 71.1% (cotă 1.30)
  • CFR Cluj – 28.9% (cotă 3.2)
În urma tragerii la sorți de ieri, echipa clujeană a aflat și posibilele adversare din următoarea etapă a competițiilor europene. În cazul unei victorii în dublă manșă cu Young Boys, CFR Cluj va întâlni câștigătoarea dintre Slavia Praga și Ferencváros în dubla decisivă pentru calificarea în grupele UEFA Champions League. Specialiștii Betfair consideră că șansele ca CFR să se califice unde nicio echipă românească nu a mai fost prezentă din ediția 2013/2014 sunt relativ mici – 9%.
Dacă CFR Cluj este eliminată din Champions League de către Young Boys, clujenii vor juca pentru un loc în grupele Europa League contra învinsei dintre Steaua Roșie Belgrad și Sheriff Tiraspol. Conform cotelor Betfair, o victorie în această dublă și calificarea în grupele competiției secundare europene este cea mai probabilă variantă pentru CFR Cluj, cu 50% șanse de reușită. În condițiile în care campioana României pierde ambele „duble”, va juca în grupele noii Conference League, iar Betfair oferă o șansă de 41% unui asemenea deznodământ.
Unde va juca CFR Cluj în toamna europeană?
  • Grupele UEFA Champions League – 9% șanse
  • Grupele UEFA Europa League – 50% șanse
  • Grupele UEFA Conference League – 41% șanse
Despre Betfair: Betfair este unul dintre cei mai mari operatori internaționali de pariuri sportive și a pionierat în industrie bursa pariurilor – Betfair Exchange – în 2000. În afară de Exchange, Betfair operează o gamă de produse de pariuri sportive și cazinou online. Betfair este licențiată ONJN în România până în 31 august 2026, cu licența nr. L1160655W000329. 18+
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo