Cum anul trecut granițele au fost închise, UEFA a trebuit să găseacă un format inedit pentru a încheia competiția pe teren. Astfel s-a organizat mini-turneul de opt echipe de la Lisabona, acolo unde meciurile s-au disputat într-o singură manșă.
Noul format a fost foarte popular printre fani, a produs meciuri încântătoare, pline de miză și tensiune dar și audiențe globale remarcabile. Drept urmare, scriu cei de la New York Times, UEFA ia în considerare să implementeze, parțial măcar, acest format și în viitor.
Chiar înaintea finalei dintre Chelsea și Manchester City de sâmbătă, liderii UEFA se pregătesc să dezvăluie un plan pentru a schimba formatul semifinalelor și finalei competiției. Astfel, ei vor să creeze un concept numit ”Champions Week” (Săptămâna Campionilor): o perioadă de șapte zile în care se vor juca semifinalele și finala într-un singur oraș. Alături de meciuri vor avea loc și alte evenimente precum concerte, meciuri ale legendelor sau finala la juniori.
Liga Campionilor UEFA
Thomas Muller, jefuit în timpul meciului Bayern - Barcelona! Hoţii au plecat cu o avere din casa lui
14/09/2022 LA 10:48

Sponsorii și audiențele tv vor avea de câștigat

Surse care au participat la discuții au confirmat pentru New York Times că această variantă este luată serios în considerare, însă nu au dorit să vorbească ”on the record” pentru că încă nu a fost discutată oficial ideea și cu cluburile.
Discuțiile despre un astfel de format au căpătat avânt serios după evenimentele de anul trecut. Atunci, liderii cluburilor au lăudat formatul și au observat că audiențele tv au avut de câștigat.
"Sponsorii vor adora acest format. Modelul Super Bowl funcționează la fel, nefiind vorba doar de un meci, ci de întreaga săptămână. Astfel, perioada de mediatizare a evenimentului este mult mai lungă și îi oferă mai multă vizibilitate", a declarat Tim Crow, un consilier implicat în organizarea unor competiții importante, precum Jocurile Olimpice sau Cupa Mondială.
Cel mai devreme, aceste modificări pot intra în vigoare începând cu 2024, atunci când se va activa și noul format aprobat anterior de UEFA.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona îşi strigă disperarea, după "nedreptatea" cu Bayern: "Îi puteam distruge, dar i-am iertat"
14/09/2022 LA 09:03
Liga Campionilor UEFA
Nagelsmann a explicat cum a învins-o pe Barcelona. Ce a spus de Lewandowski
14/09/2022 LA 07:31