Cu puțin timp în urmă s-a terminat tragerea la sorți a sferturilor de finală din Champions League. Poate cel mai așteptat duel este cel dintre Real Madrid și Chelsea, dar nici Manchester City - Atletico Madrid nu este departe ca etichetă.
Confruntarea dintre campioanele Angliei și Spaniei va fi una extrem de interesantă și datorită oamenilor de pe bancă. Pep Guardiola și Diego Simeone sunt printre cei mai buni antrenori din lume, dar cei doi au ajuns în vârf abordând fotbalulul diametral opus.
Dacă ibericul este omul care a dus la perfecțiune stilul bazat pe posesia prelungită și sufocarea adversarului prin pressing în jocul fără minge, Simeone a transformat defensiva într-o adevărată artă, reușind să obțină rezultate fantastice cu Atletico fără ca jocul echipei să impresioneze din punct de vedere estetic.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 4 ORE
Deși au obținut performanțe notabile în ultima decadă, Guardiola și Simeone nu au cucerit niciun trofeu Champions League în această perioadă. De altfel, argentinianul are doar două finale jucate, ambele pierdute cu Real Madrid, iar Guardiola a cucerit "urecheata" cu mult timp în urmă, în 2009 și 2011, pe când era antrenorul Barcelonei. La prima vedere, City pare mare favorită, dar Atletico a demonstrat de-a lungul vremii că poate face meciuri mari și când traversează momente mai dificile, cum e cazul în acest sezon.

Manchester City vs Atletico Madrid sau Pep Guardiola vs Diego Simeone

Este clar că ambele combatante au jucători de mare calitate, astfel că diferența va fi făcută probabil de tactica celor doi antrenori. Deși sunt de o viață manageri la cel mai înalt nivel, cei doi nu se cunosc prea bine, întâlnindu-se de numai 3 ori în dueluri directe.
Primul a fost în februarie 2012, în primul sezon al lui Cholo la Atletico și ultimul al lui Pep la Barcelona. Catalanii au învins cu 2-1 la Madrid, cu un gol marcat pe final de Messi, dar Barcelona era la acea vreme o echipă formată, care dominase fotbalul spaniol și european, în timp ce Atletico se afla la începutul unei ere glorioase.
Guardiola și Simeone au fost din nou față în față în 2016, de data aceasta într-o confruntare mult mai importantă. Atletico Madrid și Bayern s-au duelat în semifinalele Champions League, iar echilibrul a fost unul major. Madrilenii s-au impus la limită acasă, printr-un gol al lui Saul, iar bavarezii conduși de Guardiola au câștigat returul de pe Allianz Arena cu 2-1 (goluri Xabi Alonso și Lewandowski, respectiv Griezmann), dar nu a fost suficient pentru calificarea în finală. Atletico a mers mai departe grație golului marcat în deplasare, regulă care nu mai este astăzi valabilă.
Astfel, Simeone a stat atunci în calea visului lui Guardiola de a câștiga Champions League cu o altă echipă în afară de Barcelona. Pep a și plecat de la Bayern la finalul acestui sezon, iar necucerirea trofeului suprem din fotbalul european cu clubul german va rămâne marea sa dezamăgire din acel mandat.
Guardiola a ajuns apoi la City având același țel, cucerirea Champions League, pe care încă nu l-a atins. Finala de anul trecut a fost cel mai bun rezultat, iar trecerea timpului fără îndeplinirea acestui obiectiv nu poate crea decât frustrare pentru perfecționistul tehnician.
Va reuși Simeone să se opună din nou marelui obiectiv al lui Guardiola la cârma celor de la City? Vom afla la capătul unei duble manșe care se anunță extrem de interesantă din toate punctele de vedere.
Câștigătoarea dintre City și Atletico se va duela pentru un loc în finală cu cea din confruntafrea Real Madrid - Chelsea, astfel că pentru Simeone sau Guardiola un succes în meciul direct ar fi doar o primă bătălie câștigată dintr-o trilogie infernală, aici incluzându-se semifinala și apoi finala, unde va ajunge, aproape sigur, Bayern sau Liverpool, favorite pe cealaltă parte de tablou.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47