Articol scris de Romeo Ene
Sferturile Ligii propun două meciuri "şoc", dar şi City - Dortmund este un duel extrem de interesant, în contextul în care ''cetăţenii'' şi-au manifestat interesul pentru Erling Haaland, vârful lui Dortmund care a impresionat în acest sezon. Rămâne de văzut dacă englezii vor reuşi să-l transfere la vară şi cum se va descurca norvegianul în cele 2 partide din sferturi. Haaland este dorit pe Etihad în contextul în care City se va despărţi de Aguero la vară, iar norvegianul are toate şansele să vină după sezonul fabulos făcut în tricoul lui Dortmund.

City - Dortmund în Champions League | RECORDURI PENTRU CELE 2 ECHIPE

Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
ACUM 17 ORE
Disputa dintre City şi Dortmund este interesantă din mai multe puncte de vedere. Referitor la recorduri, City are cea mai solidă defensivă din Europa, englezii primind un singur gol în actuala ediţie de UEFA Champions League, în grupe cu Porto. În rest, trupa lui Guardiola a bătut tot la 0 şi va fi foarte interesant de văzut cum va încerca apărarea spaniolului să blocheze unul dintre cei mai eficienţi atacanţi din Europa.
De asemenea, City este a 3-a formaţie din istoria UEFA Champions League care nu a primit gol 7 meciuri consecutive. De cealaltă parte, Erling Haaland este, probabil, cel mai dorit jucător în acest moment datorită evoluţiilor şi cifrelor sale. Vârful norvegian are 19 goluri în campionat şi 5 pase decisive, iar, recent, a ajuns la 20 de goluri în primele 14 meciuri la „masa bogaților”, la doar 20 de ani. Norvegianul este jucătorul care a atins cel mai rapid această bornă istorică, înaintea unor jucători cu nume în fotbalul mondial, precum Thierry Henry, Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo.
De asemenea, defensiva lui Guardiola va trebui să-i facă faţă golgheterului Ligii din acest sezon, cu 10 reuşite. Haaland a reuşit să fie decisiv pentru Dortmund în dubla cu Sevilla, acolo unde a înscris 4 goluri în cele 2 manşe. Are o medie de un gol la 50 de minute jucate în Liga Campionilor, cea mai ridicată dintre fotbaliștii cu cel puțin 18 reușite.

CITY, APROAPE CAMPIOANĂ, DORTMUND LUPTĂ PENTRU PRIMELE 4

City pleacă cu prima şansă datorită faptului că ''cetăţenii'' au posibilitatea de a se concentra exclusiv pe Liga Campionilor, deoarece în Premier League sunt aproape campioni, având un avans de 14 puncte faţă de locul 2, ocupat de United. În schimb, Dortmund se află pe locul 5 şi luptă pentru a ocupa un loc de Champions League la finalul sezonului, fiind la 2 lungimi distanţă de Frankfurt, care ocupă ultimul loc care trimite în cea mai importantă competiţie din Europa.
Prima manşă se va disputa în Anglia, iar returul în Germania. City, are o serie impresionantă de 24 de victorii în ultimele 25 de partide, având un moral extraordinar. De asemenea, trupa lui Guaridiola are ocazia de a realiza o cvadruplă istorică în acest sezon: campionat, cele două competiţii de cupă şi Liga Campionilor. De cealaltă parte, nemţii au 5 victorii în ultimele 7 partide în toate competiţiile, iar Champions League ar putea reprezenta salvarea echipei lui Ervin Terzic în acest sezon, antrenor ce va fi înlocuit la finalul sezonului cu Marco Rose.
City a trecut în optimi de 'Gladbach fără emoţii, după 2 victorii cu acelaşi scor, 2-0. În schimb, Dortmund a reuşit să depăşească Sevilla, după 5-4 la general, Haaland marcând 4 din cele 5 goluri pentru Dortmund. Din punct de vedere al tehnicienilor, englezii au un avantaj în persoana lui Guardiola, care este obişnuit cu performanţa, cu trofee Champions League, în timp ce Terzic va părăsi echipa la finalul sezonului indiferent de rezultatele obţinute.
Cele 2 formaţii nu s-au mai întâlnit în Champions League din 2012, atunci când Dortmund a câştigat cu 1-0, iar meciul din Anglia s-a terminat nedecis, scor 1-1, în faza grupelor competiţiei.
Meciurile din sferturile UEFA Champions League:
  • Manchester City - Borussia Dortmund
  • FC Porto - Chelsea
  • Bayern Munchen - PSG
  • Real Madrid - Liverpool
Meciurile tur se vor disputa pe 6 aprilie, în timp ce partidele retur vor avea loc pe 13 aprilie.
Cum vor arăta meciurile din semifinale:
  • Bayern Munchen/PSG - Manchester City/Borussia Dortmund
  • Real Madrid/Liverpool - FC Porto/Chelsea
Premier League
Guardiola continuă răfuiala cu criticii săi vehemenți: "Când am jucat împotriva lor, i-am distrus"
13/05/2022 LA 15:05
Premier League
Ten Hag a crezut că l-a întors pe De Jong din drumul spre City, dar a avut parte de un refuz subit
13/05/2022 LA 10:23