UEFA a anunțat încă o dată ieri că recomandă tuturor Federațiilor să ducă sezonul la bun sfârșit, însă acest lucru s-ar putea să nu mai fie un proiect fezabil, în condițiile în care restricțiile privind distanțarea socială rămân în picioare în majoritatea țărilor din Europa.
Potrivit Het Laatste Nieuws, se studiază mai multe variante, deși prioritară rămâne găsirea unei formule astfel încât competițiile sportive să își găsească finalitate pe teren. Dacă acest lucru nu va fi posibil, există și un proiect prin care să se meargă în cupele europene din sezonul viitor în baza clasamentului coeficienților. Acest lucru e văzut de mulți mai corect, în contextul în care ar fi nedrept pentru unele formații să se tragă linie cu atât de multe etape rămase până la final și să se ia în considerare niște rezultate intermediare.
"Mai multe Federații din Europa le cer oficialilor UEFA să utilizeze clasamentul coeficienților pentru stabilirea formațiilor care participă în competițiile europene la anul. Acesta e văzut de mulți drept "cel mai sportiv criteriu și cel mai corect", dacă nu vor putea fi reluate competițiile.", notează Het Laatste Niews.
Liga Campionilor UEFA
Liverpool şi Real Madrid au jucat 3 finale de Cupa/Liga Campionilor,acum sunt faţă în faţă în optimi
07/11/2022 LA 11:35

Cum vor arăta clasamentele finale, în funcție de coeficienți

În cazul în care se va lua în considerare regula respectivă, mai multe cluburi din Europa aflate pe loc de Champions League nu vor mai evolua în cea mai prestigioasă competiție inter-cluburi din sezonul viitor, din cauza coeficientului redus. Într-o astfel de situație se află Chelsea, Inter, Leipzig și Real Sociedad.
În schimb, această variantă le-ar oferi șansa calificării în Champions League unor echipe care nu se aflau pe primele locuri din campionatele interne. În această categorie intră Arsenal, Atletico Madrid, Roma și Schalke.
  • Toate cluburile care vor avea de câștigat datorită regulii coeficienților (în contextul calificării în Champions League și Europa League): Arsenal, Manchester United, Tottenham (dacă City rămâne suspendată), Atletico Madrid, Villarreal, Valencia, Roma, Napoli, Bayer Leverkusen, Schalke
  • Toate cluburile care vor avea de pierdut din cauza regulii coeficienților: Chelsea, Leicester, Wolves, Sheffield United, Real Sociedad, Getafe, Inter Milan, Atalanta, Leipzig, Borussia Monchengladbach
Iată cum vor arăta clasamentele finale din Premier League, La Liga, Serie A și Bundesliga, dacă se va lua în considerare regula coeficienților:

Premier League:

  • Echipele aflate pe loc de Champions League, în prezent: Liverpool, Manchester City, Leicester, Chelsea. De amintit este că, în cazul în care interdicția UEFA primită de City rămâne valabilă, ocupanta locului 5 din Premier League va merge în Champions League. La ora actuală, poziția a 5-a este ocupată de Manchester United.
  • Echipele calificate în Champions League, datorită coeficienților: Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal. Din nou, în cazul în care rămâne valabilă interdicția lui City, locul de Champions League va fi redirecționat către locul 5 din clasamentul coeficienților, ocupat de Tottenham.
https://i.eurosport.com/2020/04/22/2809593.jpg

La Liga:

  • Echipele aflate pe loc de Champions League, în prezent: Barcelona, Real Madrid, Sevilla, Real Sociedad
  • Echipele calificate în Champions League, datorită coeficienților: Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Sevilla
https://i.eurosport.com/2020/04/22/2809596.jpg

Serie A:

  • Echipele aflate pe loc de Champions League, în prezent: Juventus, Lazio, Inter, Atalanta
  • Echipele calificate în Champions League, datorită coeficienților: Juventus, Roma, Napoli, Lazio
https://i.eurosport.com/2020/04/22/2809594.jpg

Bundesliga:

  • Echipele aflate pe loc de Champions League, în prezent: Bayern, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Borussia Monchengladbach
  • Echipele calificate în Champions League, datorită coeficienților: Bayern, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Schalke
https://i.eurosport.com/2020/04/22/2809597.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, record istoric în UCL, umbrit de ratarea incredibilă a locului 1 în grupă
03/11/2022 LA 07:13
Liga Campionilor UEFA
Antrenorului lui PSG nu i-a venit să creadă că a pierdut locul 1 în grupă: "E irațional ce trăim"
03/11/2022 LA 06:21