Inter și Șahtior s-au întâlnit aseară pe Giuseppe Meazza într-un meci decisiv pentru calificarea în optimile UEFA Champions League. În celălalt meci al grupei, Real Madrid a învins-o pe Borussia Monchengladbach, scor 2-0, iar calculele au devenit simple: învingătoarea din meciul de la Milano se califica în optimi, alături de Real.
Din păcate pentru cele două echipe, partida s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, rezultat în urmă căruia Monchengladbach a obținut calificarea. Jucătorii nemți au oferit imaginea serii, fiind suprinși în timp ce urmăreau finalul meciului dintre Inter și Șahtior în jurul unei tablete, pe stadionul Realului.
În ciuda faptului că Inter a avut inițiativa în duelul de la Milano, trupa lui Conte n-a reușit să marcheze golul izbăvirii. Extrem de supărat, antrenorul italian a refuzat să răspundă la întrebarea adresată de legendarul tehnician Fabio Capello, aflat în studio-ul Sky Sport Italia.
Liga Campionilor UEFA
Fede Valverde, deranjat de ce a spus Mo Salah despre Real Madrid: "Lipsă de respect!"
23/05/2022 LA 09:01

Conte, replică acidă pentru Capello, după ce Inter a fost eliminată din Champions League

"Din afară s-a văzut că Inter a jucat la victorie, dar i-a lipsit acea furie necesară pentru a câștiga. Ai fost jucător la rândul tău, iar acum ești antrenor, deci știi la ce mă refer", a remarcat Capello.
"Nu am nimic de comentat", a răspuns, sec, Conte.
Fostul selecționer al Angliei nu a renunțat și a încercat să "smulgă" un răspuns din partea tehnicianului lui Inter:
"Nu ai pregătit un plan B pentru astfel de situații?", a încercat din nou Capello, fostul mare antrenor al lui AC Milan, Juventus și Real Madrid.
Din ce în ce mai nervos, Conte i-a aruncat un răspuns "înțepător" lui Capello:
"Gândește înainte să întrebi! Da, avem un plan B, dar nu voi vorbi despre el în public pentru că adversarii noștri îl vor auzi, iar apoi va deveni inutil", a răbufnit Conte.
După ce s-a încheiat interviul, Capello s-a arătat extrem de dezamăgit pentru "lipsa de respect" venită din partea conaționalului său:
"În seara asta n-am auzit vreo explicație despre meci. Este ușor să vii cu zâmbetul pe buze la interviu după ce câștigi. Dar trebuie să arăți respect (n.r. - și atunci când pierzi) față de jurnaliști, colegi și toți cei care lucrează în lumea fotbalului", a spus Capello.

Conte: "Inter nu s-a bucurat de respect!"

Conte s-a calmat, apoi a vorbit pe larg despre meciul cu Șahtior, la conferința de presă:
"Echipa a făcut tot ce trebuia să facă, singurul lucru care ne-a lipsit a fost golul. Este ceva incredibil, faptul că nu am reuşit să marcăm contra lui Şahtior Doneţk în 180 minute (0-0 şi în meciul tur, din Ucraina). Portarul lor, atât în meciul tur, cât şi în cel retur, a fost cel mai bun jucător de pe teren. Va trebui să analizăm toate aceste lucruri, la rece, nu poate fi just modul în care am ieşit.
Există multă decepţie, dar nu ne-a lipsit nici concentrarea, nici determinarea şi nici agresivitatea. Nu am reuşit să marcăm şi fără gol nu poţi câştiga. În plus, nu am avut şansă cu arbitrii şi VAR în timpul acestei competiţii, dacă privim anumite acţiuni care nu au fost revizuite sau evaluate. Inter nu s-a bucurat de respect. Este o mare amărăciune, pentru că ne-am fi putut califica", a spus Conte.

Inter, eliminată! Real, calificată! Seara de Champions League în 75 de secunde

Liga Campionilor UEFA
UEFA a stabilit cum va acorda cele două wild-carduri în Champions League! Ligile de top, avantajate
10/05/2022 LA 12:49
Liga Campionilor UEFA
Exclusiv | 36 de ani de la Sevilla! Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, povești savuroase din 1986
06/05/2022 LA 21:06