Articol scris de Romeo Ene
A fost al doilea an consecutiv când Juve a fost eliminată în faza optimilor de finală a Ligii Campionilor împotriva unei echipe inferioare din punct de vedere valoric. Asta după ce, în primul sezon cu Ronaldo, bianconerii părăseau competiția în sferturi, eliminați de Ajax.

Investiția în Ronaldo, fără efecte în Europa

Premier League
Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"
ACUM 8 ORE
Juventus a dezamăgit profund în ultimele 3 ediţii ale Ligii Campionilor. În ciuda achiziţionării lui Ronaldo, care a ajuns la Torino în vara lui 2018 pentru a încerca să ofere o satisfacţie bianconerilor pe plan european.
Totuşi, Ronaldo a dat randament doar în campionat, câştigând de 2 ori Scudetto şi Supercupa Italiei. În 3 ediţii ale Champions League cu Ronaldo pe teren: eliminare în sferturile UCL împotriva lui Ajax, în optimi cu Lyon anul trecut, iar anul ăsta tot în optimi, împotriva portughezilor de la Porto.
Cristiano mai are ocazia în sezonul următor să aibă un parcurs european mai lung cu Juve, asta deoarece contractul portughezului expiră în iunie 2022.
Totuşi, până acum, investiţia italienilor în fostul jucător al lui Real a avut efecte negative pe plan european, precum şi în cifra de afaceri a clubului, fiind adus pentru cel puţin 100 de milioane de euro.

Ronaldo: bani mulți, realizări puține în Champions League

După cum arată datele oferite de finanţele clubului, Ronaldo reprezintă o investiţie foarte mare pentru italieni, fără a obţine rezultatele sperate în Europa. Eliminarea împotriva lui Porto în optimile Champions League a slăbit, cu siguranţă, balanţa financiară a clubului din Torino.
Ronaldo a costat peste 100 de milioane de euro, mai exact 115,5 milioane de euro, iar Juventus cheltuie cu jucătorul peste 86 de milioane de euro anual. Are un salariu de 57.3 milioane de euro, care poate creşte în funcţie de performanţele portughezului.
În ciuda celor mai mari premii care s-au acordat în Liga Campionilor în ultimii 3 ani, Juventus nu a reuşit să aibă acces la sumele visate. E adevărat, bianconerii au adunat aproximativ 260 de milioane de euro, dar calculele erau cu totul altele. În ultimii 3 ani (2015-16, 2016-17, 2017-18), 264 milioane de euro au intrat în conturile clubului, mai exact, dar impactul lui Ronaldo asupra veniturilor din UCL, drepturi TV, ar fi putut fi diferit, oferind câștiguri mult mai mari.
Mai mult decât atât, în ultimii ani, Juventus a fost nevoită să acopere anumite datorii; de exemplu, în 2019 şi-a asumat că trebuie să achite 175 de milioane de euro. Nu s-a întâmplat așa, dimpotrivă: datorita a crescut, iar în iunie 2020 a ajuns la 463 de milioane de euro, scăzând la 357 de milioane la sfârşitul lui 2020.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
19/01/2022 LA 11:40