Cristiano Ronaldo a fost testat pozitiv pentru a 3-a oară cu Covid-19, astfel că va lipsi de la Juventus și în meciul din această seară cu Barcelona, din etapa a 2-a a fazei grupelor Champions League. Lipsa portughezului este o mare pierdere pentru "Bătrâna Doamnă" și în același timp un motiv de frustrare pentru jucător, care și-ar fi dorit foarte mult să evolueze împotriva echipei cu care s-a războit atâția ani în La Liga.
Evident, Ronaldo își dorește să fie pe teren în orice partidă, cu atât mai mult într-una de Champions League, iar faptul că revenirea s-a amânat din nou a fost greu de digerat pentru lusitan. Într-un mesaj postat pe contul personal de Instagram, Ronaldo și-a asigurat fanii că este sănătos și că se simte în formă maximă: "Mă simt bine și sănătos. Forza Juve!"
Premier League
Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"
IERI LA 12:06
Ceva mai târziu, Ronaldo a revenit cu un alt mesaj, în care și-a arătat îndoiala cu privire la testele de Covid-19: "PCR-ul este o porcărie."
După ce a fost depistat pozitiv în cantonamentul echipei naționale cu 2 săptămâni în urmă, Ronaldo a intrat în carantină și a sperat până în ultimul moment că va putea fi pe teren în meciul cu Barcelona.
Dacă fără starul portughez Juventus a câștigat cu Dinamo Kiev în Champions League, echipa lui Pirlo a avut reale probleme în Serie A în cele 2 meciuri în care Ronaldo a lipsit. Juve a făcut doar 2 remize, ambele 1-1, împotriva mult mai modestelor Crotone și Verona, ceea ce arată clar dependența piemontezilor de golgheterul lor.

Juventus-Barcelona, derby-ul zilei în Champions League

Juventus și Barcelona au arătat în prima rundă că sunt favoritele clare în această grupă la primele 2 locuri, iar meciurile directe vor hotărî probabil ocupanta primei poziții.
Acest meci are o importanță deosebită pentru ambele formații, atât din cauza mizei din grupă, dar mai ales pentru depășirea momentelor de criză în care se află. Torinezii nu se regăsesc sub comanda lui Pirlo, iar ultimele rezultate din Serie A (1-1 cu Crotone și 1-1 cu Verona) sunt prea puțin pentru o echipă cu pretențiile lui Juventus. Tocmai de aceea, o victorie în fața Barcelonei ar limpezi puțin apele la Torino.
Barcelona vine și ea după un eșec care atârnă greu, 1-3 contra Realului, iar clubul catalan tocmai a fost zguduit de demisia în masă a consiliului de administrație, în frunte cu președintele Bartomeu.
Catalanii au și probleme serioase de lot: Pique este suspendat după eliminarea din meciul cu Ferencvaros, Ter Stegen și Umtiti sunt în continuare accidentați, iar Coutinho a acuzat și el probleme medicale după "El Calsico" și este indisponibil. De partea cealaltă, absența lui Ronaldo este singura mare problemă a lui Pirlo, care se va putea baza pe Bonucci, deși fundașul era incert după meciul cu Verona.
Juventus și Barcelona s-au întâlnit de multe ori în Champions League, dar catalanii nu au câștigat niciodată la Torino. Ultimele întâlniri datează din sezonul 2017-2018, când cele 2 echipe au dat piept tot în faza grupelor, Barcelona câștigând atunci cu 3-0 pe Camp Nou, în timp ce la Torino a fost egal, 0-0. Evident, cea mai importantă întâlnire a fost finala din 2015, câștigată de Barcelona cu 3-1 pe Olympiastadion din Berlin.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
19/01/2022 LA 11:40