Arbitrul român Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul "negrul acela" la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir. Partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a 6-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt și va fi reluată azi, de la 19.55, cu o altă brigadă.
Aseară, totul a degenerat după 16 minute de joc, iar ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu. În timpul meciului oaspeții au protestat de mai multe ori față de deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, care l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce. Dar centralul nu a știut cine este vinovat și a încercat să afle întrebându-l pe Colțescu, arbitrul de rezervă. Acesta a folosit sintagma "negrul acela" pentru a-l indica pe Pierre Webo, lucru care a dus la un scandal fără precedent.

Moment istoric în Ligă: Jucătorii lui PSG și Isetanbul BB se vor ține de mână

Liga Campionilor UEFA
"Messi le-a înăbușit visele!" Ce note au primit cei de la PSG după eliminarea din Champions League
10/03/2022 LA 06:52
Echipele au mers la vestiar, în semn de protest față de cuvintele rostite de Colțescu, iar timp de o oră s-a discutat despre formula în care se va reveni pe teren. S-a ajuns la varianta ca unul dintre arbitrii VAR să devină al 4-lea oficial, pentru ca românul să ia loc în camera de video-arbitraj. Lucru respins de turci, aceștia explicând că nu vor mai juca atâta vreme cât românul e implicat în meci. Cum în camera VAR era nevoie de două persoane, nu s-a găsit soluția pentru reluare.
RMC Sport anunță, totuși, că la un moment dat jucătorii au părut că se pun de acord să revină. Demba Ba, atacantul oaspeților, i-a propus lui Marquinhos ca cei 22 de fotbaliști să se întoarcă pe teren ținându-se de mână, într-o imagine cu un puternic caracter anti-rasism. Jucătorul lui PSG a acceptat imediat, însă unii dintre fotbaliștii lui Istanbul au refuzat să mai joace atâta vreme cât Colțescu e implicat în continuare, într-o formă sau alta, în joc.
Partida se va relua azi de la 19.55 și e foarte posibil ca fotbaliștii să respecte pactul de aseară și să intre pe gazon ținându-se de mână, spunând "Nu" împreună rasismului.
Ligue 1
Evoluția lui Messi la PSG, analizată de Marquinhos! "L-au schimbat multe, dar îl simt foarte bine"
04/03/2022 LA 05:13
Ligue 1
Neymar i-a găsit înlocuitor lui Mbappe! Pe cine le-a recomandat șefilor de la PSG
06/02/2022 LA 04:49