Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Dacă nu mor azi, sunt nemuritor". Ancelotti, amintiri pentru o viaţă de la sezonul 21-22 în care Real a jucat cu City

Cristian Mihală

Actualizat 15/03/2024 la 18:03 GMT+2

Manchester City - Real Madrid este marele derby din sferturile Champions League, faţă în faţă fiind "Regina Europei" şi cea mai titrată formaţie din istoria competiţiei. În urmă cu doi ani, cele două formaţii s-au întâlnit în semifinale, într-un sezon istoric pentru "galactici". În stagiunea trecută, "cetăţenii" şi-au luat revanşa, ieşind la rândul lor campioni.

Manchester City boss Pep Guardiola and Carlo Ancelotti of Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Primele două favorite la trofeul UCL 2023-2024, City şi Real Madrid se vor afla faţă în faţă încă din sferturile competiţiei, turul dublei urmând a avea loc pe Bernabeu. Formaţia lui Guardiola pare mai în formă, dar pedigreeul european este de partea "galacticilor". La penultima întâlnire directă dintre cele două, în stagiunea 2021-2022, formaţia de pe Bernabeu a terminat sezonul cu a 14-a "urecheată" în vitrina de trofee, după 3 "remontada" fabuloase. Anul trecut, cele două formaţii s-au întâlnit din nou, iar City şi-a luat revanşa (1-1 şi 4-0), pentru a pune mâna pe primul trofeu UCL din istorie.

Real Madrid, sezon istoric ultima oară când a dat peste City în Champions League

Real Madrid are amintitri speciale de la sezonul 2021-2022, în care "cetăţenii" i-au ieşit în faţă. Încă din optimi Real a avut de recuperat pe Bernabeu un 0-1 la Paris, cu Mbappe&Co. Fusese un tur în care PSG a ratat mai multe ocazii, dar la Madrid situația s-a schimbat, iar Benzema a adus calificarea după un 3-1 spectaculos.
Apoi, a urmat sfertul cu Chelsea. Real Madrid câștigase cu 3-1 în prima manșă, pe Stamford Bridge, dar Chelsea i-a pus mari probleme în retur. Trupa lui Tuchel a condus 2-0, în minutul 51, și un al treilea gol a venit în poarta blanco în minutul 75. Rodrygo a redus scorul pe final, pentru ca în prelungiri Benzema să marcheze golul calificări (minutul 96). După golul francezilor, a început o rezistență spartană a Realului, Ziyech și Havertz ratând ocazii rarisime, care i-ar fi dus pe "albaștri" în semifinale.
"Mor, mor... dacă nu mor azi, sunt nemuritor!", a spus Ancelotti, după acea partidă.
În semifinala cu City, Real Madrid pleca având şanse infime, potrivit specialiştilor, dar formaţia din capitala Spaniei a arătat că tricoul purtat atârnă greu în mentalul colectiv al adversarelor, pedigreeul european făcând diferența atunci când băieții lui Ancelotti păreau căzuți.
Cine câștigă trofeul UEFA Champions League în 2023/2024?
După un 4-3 pe Etihad, "cetățenii" au condus cu 1-0 în capitala Spaniei și s-au jucat cu ocaziile. Rodrygo a împins partida în prelungiri, cu goluri în minutele 90 și 90+1, pentru ca Benzema să înscrie din penalty în minutul 95.
Real Madrid obţinea în primăcara lui 2022 o calificare ireală în finala Ligii Campionilor, amânând cu încă un an visul lui City de a deveni "Regina Europei". În finala de la Paris, Vinicius&Co puneau mâna pe al 5-lea trofeu din ultimii 11 ani, învingând-o la limită pe Liverpool, scor 1-0.
Acum, raportul de forţe dintre City şi Real Madrid pare la fel de echilibrat ca acum doi ani (City a fost superioară anul trecut, dar la Real a venit între timp Bellingham, care a schimbat faţa echipei). Spaniolii au un avantaj, dincolo de istorie: au titlul ca şi acontat, în timp ce City duce o luptă la baionetă pentru titlul în Premier League, cu Liverpool şi Arsenal, fiind implicată şi în FA Cup (e calificată în sferturile competiţiei).
În semifinalele Champions League, învingătoarea din dubla Real Madrid - City va întâlni câştigătoarea duelului Arsenal - Bayern.
Programul din Champions League până la marea finală
  • sferturi: 9/10 (tur) și 16/17 (retur)
  • semifinale: 30 aprilie / 1 mai (tur) și 7/8 mai (retur)
  • finala: 1 iunie (Wembley)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo