Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dembele, lecție pentru fanii Barcelonei! Moment de clasă, cu francezul în prim plan, la finalul meciului

Cristian Mihală

Publicat 17/04/2024 la 08:50 GMT+3

Ousmane Dembele a fost primit ca un Iuda la Barcelona, însă la final francezul le-a dat peste nas fanilor catalanilor cu un discurs echilibrat și cu declarații de dragoste la adresa fostului club.

Paris Saint-Germain's French forward #10 Ousmane Dembele reacts next to Barcelona's Portuguese defender #02 Joao Cancelo during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match between FC Barcelona and Paris SG.

Credit imagine: Getty Images

Partida de aseară a fost una specială pentru Dembele, care s-a întors pentru prima oară în Catalunya ca adversar al fostei echipe. Fanii blaugrana i-au făcut o primire de coșmar, tipărind bani cu chipul fotbalistului și imprimând fața acestuia pe pușculițe cu bani.
În plus, francezul a fost fluierat și huiduit la fiecare atingere de balon, în prima repriză, astfel că atacantul de bandă a avut de înfruntat o presiune uriașă. Chiar și așa, Dembele s-a descurcat admirabil, reușind un gol și fiind declarat la final jucătorul meciului.
În ciuda atitudinii fanilor blaugrana, Dembele a avut la final un discurs de "lord", menționând că formația din Catalunya va rămâne mereu în sufletul său. Mai mult, francezul i-a cauționat pe suporterii Barcelonei, considerând că aceștia nu au depășit limita în demersurile lor.
"Barcelona este un club mare, îl iubesc. Sunt foarte fericit, însă, la PSG și acum suntem gata de semifinalele UCL. Fluierăturile din partea fanilor Barcelonei? E normal, se întâmplă pe orice stadion", a spus francezul la final.

Al Khelaifi și Luis Enrique, în al 9-lea cer după eliminarea Barcelonei

Francezii au sărbătorit cum se cuvine remontada contra Barcelonei, Nasser Al Khelaifi conștientizând, probabil, că sezonul acesta, ultimul cu Mbappe, poate reprezenta marea șansă a clubului din Hexagon să lupte cu șanse reale la cucerirea Champions League.
"Sunt mândru de ceea ce facem la PSG și de modul în care reprezentăm Franța. Este unul dintre cele mai fericite momente de când sunt aici. Avem cei mai tari suporteri din lume, am obținut împreună o calificare mare", a spus președintele de pe Parc des Princes.
Luis Enrique, fost jucător și antrenor la Barcelona, a admis că îl încearcă setimente contradictorii după calificarea în semifinalele UCL. Dacă, din punct de vedere profesional, e extrem de fericit de faptul că și-a dus echipa în "careul de ași", o parte din inima sa a rămas la clubul blaugrana, astfel că bucuria nu e una totală.
"Sunt mândru de echipa mea și de modul în care am obținut această calificare, de forța noastră de revenire. Nu a fost deloc ușor pentru mine, după atâtea succese cu Barcelona, sper să nu mai fiu pus niciodată în fața unei astfel de duble.
Mbappe a fost un adevărat lider în teren, de la început până la sfârșit. Vitinha a făcut un meci mare, la fel și Ousmane (n.r. Dembele). A fost o partidă fantastică, la care fiecare din noi și-a adus contribuția", a explicat tehnicianul francezilor.
Parizienii, care nu mai atinseseră semifinalele din 2021, vor juca în penultimul act contra Borussiei Dortmund, care s-a calificat în "careul de ași" după 5-4 la general cu Atletico Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo