Giorgio Gori, primarul din Bergamo, a dat vina pe partida dintre Atalanta și Valencia, din optimile Ligii Campionilor, pentru situația care e acum în oraș. Organizația Mondială a Sănătății i-a dat dreptate edilului, condamnând disputarea acelei confruntări.
Bergamo a devenit, alături de Milano, cel mai afectat oraș din Italia din punct de vedere al oamenilor testați pozitiv cu coronavirus. Primarul Giorgio Cori a vorbit despre cât de periculos a fost pentru toată lumea meciul tur din Champions League, dintre Atalanta şi Valencia. Formaţia din Bergamo nu are un stadion omologat pentru Champions League, astfel că îşi dispută partidele de "acasă" la Milano, epicentrul coronavirus în Italia. Mulți susţinători ai formaţiei lui Gasperini au mers acum o lună şi jumătate pe San Siro, pentru a-şi susţine favoriţii, lucru care a dus fără îndoială la unele îmbolnăviri ulterioare din Bergamo.
În total 40.0000 de oameni s-au adunat pe San Siro, 3000 dintre ei fiind spanioli. "Meciul a fost bombă biologică", a spus Giorgio Gori, iar declarația lui nu poate fi una exagerată, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății are o poziție similară, chiar dacă nu la fel de tranșantă.
Liga Campionilor UEFA
Liverpool şi Real Madrid au jucat 3 finale de Cupa/Liga Campionilor,acum sunt faţă în faţă în optimi
07/11/2022 LA 11:35

Dezvăluirea unui fan depistat cu coronavirus

Englezii au mers mai departe pe firul poveștii, în condițiile în care ce s-a întâmplat pe San Siro a avut fără îndoială repercusiuni pentru sănătatea a mulți dintre fanii aflați în tribune. Italia e în acest moment cea mai afectată țară din Europa de coronavirus, 106.128 de persoane fiind depistate pozitiv (12443 și-au pierdut viața). Astfel, jurnaliștii britanici au găsit un suporter depistat cu COVID-19 care a astistat la confruntarea de la Milano.
"M-am îmbrăţişat cu ceilalţi fani şi chiar cu copii la golurile Atalantei. Am văzut foarte puţin din meci, era un steag în faţa mea. Am susţinut echipa cu toată energia", a spus fanul Atalantei conform celor de la engnews24h.com, menționând că la momentul respectiv nu se gândea că are coronavirus, deși manifestase unele simptome: "Am avut frisoane înainte de meci, dar am crezut că este de la oboseală. A doua zi m-am trezit cu febră 39 şi m-am îngrijorat".
Din fericire, fanul este acum în afara oricărui pericol, fiind vindecat complet, însă mai mult ca sigur că a transmis virusul mai departe celor cu care a interacționat.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, record istoric în UCL, umbrit de ratarea incredibilă a locului 1 în grupă
03/11/2022 LA 07:13
Liga Campionilor UEFA
Antrenorului lui PSG nu i-a venit să creadă că a pierdut locul 1 în grupă: "E irațional ce trăim"
03/11/2022 LA 06:21