RB Leipzig s-a calificat pentru prima oară în semifinalele Champions League, după ce a învins, scor 2-1, echipa lui Diego Simeone, Atletico Madrid. Pentru un loc în marea finală, echipa antrenată de Julian Nagelsmann (33 de ani) se va confrunta cu PSG. Olmo a deschis scorul pentru Leipzig cu o lovitură de cap, în minutul 50, după o fază superbă creată de colegii săi. Joao Felix a egalat pentru Atletico în minutul 71 (a transformat penalty-ul obținut tot de el), însă Adams avea să le aducă victoria nemților cu un șut deviat de Savic ('88).
Această victorie este una fără precedent din multe motive, însă unul dintre aceste motive este faptul că Leipzig este primul club care o elimină pe Atletico Madrid din Champions League, fără să îl aibă pe Cristiano Ronaldo în echipă. Mai mult, Julian Nagelsmann a reprezentat piesa de rezistență a șocului pe care echipa lui i l-a administrat lui Diego Simeone, unul dintre cei mai defensivi tehnicieni din fotbalul mondial.

Diego Simeone: "Nu avem scuze!"

Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
26/05/2022 LA 18:33
După meci, la interviu, Simeone și-a felicitat adversara pentru reușita uriașă la doar 11 ani de la înființare și doar în al doilea an când participă în UEFA Champions League și trece de grupe. De altfel, RB Leipzig a luat ființă în 2009 și a jucat primul sezon în Bundesliga în 2016/17. Anul acesta este doar al doilea lor sezon în UCL, primul în care trec de faza grupelor.
“Am dat tot ce am avut. A fost dificil pentru noi să câștigăm duelurile, ei au fost mai rapizi decât noi. A fost un an lung, cu 60 de zile de pauză, iar apoi a existat presiunea revenirii în Champions League. Am avut o săptămână de pauză și apoi înapoi la antrenamente. Nu am fost capabili să jucăm așa cum ne doream. Mi-a plăcut Leipzig. Au avut grozave determinare, entuziasm și prospețime. Asta ne-a costat. Nu avem scuze. Am dat tot ce am avut mai bun ca să ajunge îm sferturi. Suntem eliminați pe drept și trebuie să ne felicităm adversarul”, a spus Simeone la finalul partidei de la Lisabona.
Bundesliga
Cine o poate detrona pe Bayern Munchen în viitorul sezon din Bundesliga? Cum arată cotele la trofeu
23/05/2022 LA 11:54
Europa League
Cum arată echipa ideală a acestui sezon de Europa League! UEFA a ales MVP-ul competiției
20/05/2022 LA 13:46