Atletico Madrid a pierdut cu 1-0 pe terenul lui Manchester City, în prima manșă din sferturile Champions League. Scorul este irelevant pentru ceea ce s-a întâmplat pe teren, ibericii stând pe două linii în defensivă pe parcursul întregii partide.
Simeone este recunoscut pentru stilul său defensiv, dar ceea ce s-a întâmplat pe Etihad i-a scos din sărite pe majoritatea fanilor neutri. Imediat după meci, Pep Guardiola a taxat și el tactica aleasă de Atletico, spunând că "din preistorie, acum și peste 100.000 de ani, a fost, este și va fi greu pentru o echipă să atace împotriva cuiva care joacă în sistemul 5-5-0".
Unii jucători de la Atletico au replicat imediat la vorbele lui Guardiola, dar Simeone a preferat să tacă. Antrenorul argentinian a apărut astăzi în fața presei și nu a putut evita întrebările legate de acest subiect. Tehnicianul s-a eschivat însă printr-un răspuns elegant, nedorind să înceapă o polemică în acest sens.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 17 ORE
"Nu mă gândesc la ce cred alții. E părerea lor și trebuie respectată. Noi, cu umilință, continuăm să muncim și să ne dorim ce este cel mai bine pentru Atletico Madrid", a spus Simeone, citat de Marca.
Citește și:

Simeone, pus la zid de Arigo Sacchi

Stilul complet inestetic al lui Simeone l-a nemulțumit și pe marele Arrigo Sacchi, care, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, a criticat partitura interpretată de cei porecliți "los colchoneros".
"A realizat lucruri grozave și cred că experiența lui în Italia l-a influențat. Primul obiectiv este să nu pierzi și apoi să vedem ce se întâmplă", și-a început Sacchi discursul, în Gazzetta dello Sport, pentru ca apoi să îl critice pe Simeone: "Au un 'catenaccio' din anii 60, o idee veche. Ce fotbal este ăsta? Nu-ți dă bucurie nici când câștigi. Câștigi fără să meriti, doar cu viclenie, nu-mi place. Și mă surprinde faptul că spaniolii, oameni obișnuiți cu frumusețea fotbalului, îl acceptă. Simeone are valori morale importante, este un lider, ar trebui să facă mai mult, să creadă mai mult în sine".
Ajuns la 76 de ani, Sacchi rămâne unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului. A făcut din Milan "Regina Europei" în două rânduri, cucerind Cupa Campionilor în 1988-1989 și 1989-1990. Ulterior, a fost numit la naționala Italiei, pe care a dus-o până în finala Mondialului (pierdută la penaltyuri, cu Brazilia).
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
IERI LA 04:47
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
19/05/2022 LA 08:30