Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Din "zidul galben", în finala Champions League! Eroul Terzic: "Pare puţin suprarealist"

Cristian Mihală

Publicat 08/05/2024 la 10:30 GMT+3

"Pare puţin suprarealist", a spus antrenorul Borussiei Dortmund, Edin Terzic, marţi seara, după ce echipa sa a reuşit să se califice în finala Ligii Campionilor la fotbal, în urma victoriei cu 1-0 înregistrată pe terenul formaţiei franceze Paris Saint-Germain, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

Edin Terzić i jego Borussia triumfują

Credit imagine: Getty Images

Borussia, care câştigase cu acelaşi scor şi meciul tur, va disputa a treia sa finală în Champions League pe 1 iunie la Londra, împotriva câştigătoarei confruntării dintre Real Madrid şi Bayern Munchen, care vor juca miercuri seară pe stadionul Santiago Bernabeu, după ce au terminat nedecis în prima manşă (2-2).
"Este o seară magnifică pentru clubul nostru şi sunt foarte mândru de echipa mea, stafful şi pentru întregul club. La capătul cele două meciuri, am meritat să ne calificăm în finală, după ce am câştigat de două ori împotriva unei astfel de echipe şi am reuşit să nu încasăm gol de două ori în faţa unei astfel de forţe", a subliniat Edin Terzic la conferinţa de presă susţinută la finalul partidei de pe Parc des Princes.
Săptămâna trecută, pe teren propriu, Niclas Fullkrug a adus victoria germanilor, iar la meciul de marţi fundaşul Mats Hummels a fost cel care a trimis mingea în plasă, pentru a cincea oară în cariera sa în Liga Campionilor, la peste unsprezece ani de la precedenta sa reuşită în această competiţie.
Edin Terzic a recunoscut şi că echipa sa a avut şansă la şuturile parizienilor care au lovit barele porţii (şase în total, în cele două manşe), dar acum visează la un obiectiv şi mai important, câştigarea trofeului Champions League, pentru a doua oară în istoria clubului din Dortmund.
"Va fi o noapte foarte scurtă. Urmează să sărbătorim, este un lucru grozav că ne-am putut califica în finală, dar ne dorim să realizăm ceva şi mai mare şi mai este încă un drum lung. Indiferent de adversara noastră, finala va fi un meci extrem de dificil, dar a mai rămas un singur meci, iar într-un meci orice este posibil, am dovedit-o", a conchis Terzic.
Acum 11 ani, Terzic îşi susţinea clubul de suflet, Borussia Dortmund, din tribune în finala UCL, cu Bayern! Acum, tânărul tehnician de 41 de ani şi-a dus echipa pe Wembley, într-un nou ultim act de Champions League!
Trei antenori au dus-o pe Dortmund spre finala Champions League:
  • Ottmar Hitzfeld (1997)
  • Jürgen Klopp (2013)
  • Edin Terzic (2024)

Luis Enrique, după eliminarea din semifinalele UCL contra lui Dortmund: "Fotbalul e nedrept uneori"

La finalul confruntării de aseară, tehnicianul formaţiei din Hexagon, Luis Enrique, a vorbit despre cât de nedrept este fotbalul, echipa sa fiind în multe momente superioare. Tehnicianul spaniol a ratat astfel şansa de a deveni al doilea antrenor din istorie care face tripla UCL - campionat - Cupă cu două formaţii diferite. El a reuşit această performanţă la cârma Barcelonei şi avea şansa să îl egaleze pe Pep Guardiola, care a reuşit tripla istorică atât cu Barcelona, cât şi cu City.
"Sentimentul este de tristeţe, nu am fost inferiori, dacă adunăm cele două meciuri, am avut şase şuturi în bară, dar fotbalul este uneori nedrept. Nu am reuşit să marcăm niciun gol, după ce am expediat 31 de şuturi în această seară", a declarat tehnicianul spaniol în cursul conferinţei de presă pe care a susţinut-o la finalul meciului de pe Parc des Princes.
"Diferenţa dintre a lovi bara şi a marca depinde de spiritul sfânt care trece pe acolo. Dacă vreo echipă a avut ghinion în seara asta, fără să-i iau vreun merit Borussiei Dortmund, este PSG şi nimeni altcineva. Vor fi două zile de durere profundă, aşa este sportul. E foarte important să ştii să pierzi, să dai un exemplu copiilor. Trebuie să felicităm Borussia Dortmund şi să acceptăm înfrângerea", a mai spus antrenorul lui PSG.
Fotbalul nu a fost corect, în tur şi în retur, însă fotbalul îi răsplăteşte pe cei care marchează şi nu pe cei care lovesc bara | Luis Enrique
Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor după ce a învins-o cu 1-0 pe PSG, la Paris, prin golul marcat de fundaşul Mats Hummels în repriza secundă (50). Germanii s-au impus cu acelaşi scor şi în meciul tur, de la Dortmund.
În cealaltă semifinală din Champions League se vor înfrunta miercuri seară, în capitala Spaniei, echipele Real Madrid şi Bayern Munchen. În prima manşă, disputată în Germania, scorul a fost egal, 2-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo