Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/12/2021 la 12:22 GMT+2

Două din cele mai recente trei finale de Champions League au fost 100% britanice - Tottenham vs. Liverpool (0-2) în 2019 și Manchester City vs. Chelsea (0-1) în 2021, iar cluburile de top din Premier League au avut un parcurs excelent și în faza grupelor actualei ediții.

Chelsea a câştigat ultima ediţie a Champions League, după o finală cu City

Credit imagine: Eurosport

Mai mult decât atât, în urma tragerii la sorți a optimilor, sorții le-au hărăzit adversari accesibili, astfel că formațiile din Anglia pornesc cu prima șansă către sferturile competiției.
Liverpool părea a avea o grupă B destul de dificilă, în compania lui Atletico Madrid - formație ce o eliminase în sezonul trecut, FC Porto și AC Milan, însă „Cormoranii” au reușit să obțină 6 succese în tot atâtea partide, chiar și în ultimul meci, în condițiile în care Klopp a trimis în teren doar 3 titulari, iar Milan avea nevoie de victorie pentru a merge mai departe.
La casele de pariuri, Liverpool este favorita numărul 3 în Liga Campionilor, la o cotă de 5.75 oferită de bookmakerii 888sport. În sferturi, Liverpool o are ca adversară pe Inter Milano, câștigătoarea Seriei A și lider din nou în clasament, fără însă a reprezenta vreo sperietoare pentru trupa lui Jurgen Klopp.
Cotă Liverpool
Manchester City și Manchester United câștigaseră grupele A, respectiv F, încă din penultima etapă, în timp ce Chelsea, actuala deținătoare a trofeului, s-a clasat pe poziția secundă, la 2 puncte în spatele lui Juventus Torino. Londonezii au ratat primul loc în grupă remizând 3-3 în ultima etapă pe terenul lui Zenit Saint Petersburg, formație care, deși termina pe 3 în orice condiții, a oferit o replică solidă, destul de surprinzătoare pentru campioana Europei.
Grației regulilor stabilite de UEFA pentru tragerea la sorți a optimilor, care au inclus și faptul că nu se pot întâlni formații din aceeași țară, sunt șanse foarte mari ca Anglia să fie reprezentată în sferturile celei mai tari competiții europene intercluburi de nu mai puțin de 4 formații.
Lucru care s-a întâmplat și în ediția 2018/2019, semn clar că lucrurile s-au schimbat în Europa în ultimii ani.
Avantajele financiare din Premier League devin din ce în ce mai consistente față de restul continentului, de la un an la altul, cu sume cu multe zerouri pe care cluburile le primesc din drepturi de difuzare, iar dacă mai sunt microbiști care nu înțeleg pe deplin de ce, ar putea, de exemplu, să urmărească înregistrarea partidei dintre Tottenham și Liverpool disputată duminică, 19 decembrie.
Pe de altă parte, formații precum FC Barcelona - una din echipele care au dominat fotbalul european după anul 2000 - ratează primăvara Champions League pentru prima oară după 17 ani, Atletico Madrid a mai pierdut din strălucire, deși s-a calificat în optimi „in extremis” câștigând cu 3-1 pe terenul lui FC Porto, iar Real Madrid - echipa cu cele mai multe trofee UCL (13) este clar în revenire de formă, însă este totuși departe de ceea ce arăta în urmă cu câteva sezoane.
În Liga Campionilor, Spania rămâne cea mai de succes națiune în ultimele două decenii și, în ciuda faptului că Barcelona a ratat calificarea în optimi, La Liga are totuși 3 reprezentante în ultimele 16 - Real Madrid, Atletico Madrid și Sevilla. Italia, Franța și Portugalia au câte două reprezentante, în timp ce Țările de Jos, Austria și Germania au câte o singură echipă prezentă în optimi.
Din cele 16 cluburi rămase în cursă, doar Bayern Munchen pare (și chiar este) capabilă să mute trofeul UCL din Anglia în altă parte a Europei
Destul de puțin schimbată față de anul 2020 (an în care a câștigat Liga Campionilor), dar cu un nou antrenor, mașinăria de fotbal germană este creditată cu șansa a doua la pariuri online pentru acest sezon, la o cotă de 4.75 oferită de 888sport. În optimi, Lewandowski & Co. o au ca adversară pe Red Bull Salzburg.
Cota Bayern
PSG, în ciuda atacului său stelar, este abia a 5-a favorită la trofeu, iar acest lucru se datorează și adversarului său din optimi, Real Madrid, trupă care s-a reinventat sub comanda lui Carlo Ancelotti și care este mereu o pretendentă la trofeu. PSG are cota 10.00 în acest sezon de Champions League, iar Real Madrid cota 20.00.
De 5 ori câștigătoare în ultimele 10 ediții de Premier League, Manchester City este din nou favorită la mult râvnitul trofeu interzis, cel puțin până în prezent.
„Cetățenii” sunt pe primul loc în Premier League după primele 18 etape, la doar 3 puncte distanță față de Liverpool, cu o linie de clasament foarte bună: 14 victorii, 2 rezultate de egalitate și 2 înfrângeri, nu mai puțin de 44 de goluri marcate și doar 9 primite.
City a câștigat fără probleme Grupa A în care a evoluat alături de PSG, Leipzig și Brugge, asigurându-și prima poziție încă din penultima etapă. În optimi o are ca adversară pe Sporting Lisabona, iar cotele pentru primul meci, cel de pe Estádio José Alvalade (Lisabona), spun deja totul despre acest duel. 1.33 este cota pentru victorie City și 9.50 pentru victorie Sporting.
Cotă City
Chelsea este, și ea, mare favorită în dubla cu Lille, echipă care s-a calificat în optimi câștigând Grupa G din care au mai făcut parte Salzburg, Sevilla și Wolfsburg.
Partida tur, care va avea loc pe Stamford Bridge, este asemănătoare din punct de vedere al cotelor la pariuri cu cea de pe Estádio José Alvalade. 1.35 este cota lui Chelsea, iar un eventual succes al lui Lille este creditat cu cota 9.00.
Partidele tur din optimile Champions League vor avea loc pe 15, 16, 22 și 23 februarie 2022, iar meciurile retur sunt programate pe 8, 9, 15 și 16 martie 2022, între următoarele echipe:
  • RB Salzburg – Bayern Munchen
  • Sporting Lisabona – Manchester City
  • Benfica Lisabona – Ajax Amsterdam
  • Chelsea Londra – LOSC Lille
  • Atletico de Madrid – Manchester United
  • Villareal – Juventus Torino
  • Inter Milano – Liverpool
  • PSG – Real Madrid
Sferturile de finală sunt programate pe 5 și 12 aprilie, semifinalele pe 26 aprilie și 3 mai, iar marea finală UCL 2022 se va desfășura pe 28 mai, cu începere de la ora 21:00.
Cotele prezentate pot suferi modificări în orice moment.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo